Zašto video nadzor u gradskom parku ne radi godinama, i svi ćute?

Pre pet godina opština Ivanjica izdvojila je preko pet miliona dinara za nabavku gradskog video nadzora, tačnije kamera koje su postavljene na nekoliko ključnih lokacija kako bi bezbednost građana i imovine bila na višem nivou.

Tada je najavljeno da će operativni sistem biti  smešten u policijskoj stanici u Ivanjici odakle će se pratiti javne površine sa ukupno 14 lokacija.

IL-Gradski-park-kamere- Zašto video nadzor u gradskom parku ne radi godinama, i svi ćute?

Međutim, ono što je realnost je da neke kamere već godinama uopšte ne rade, kao na primer u gradskom parku gde se događaju razni incidenti, neretko se uništava javna imovina, a zapisa o tome nema jer kamera nije u funkciji.

U više navrata pokušavali smo da dobijemo odgovor na pitanje zašto,  recimo, ta kamera ne radi i kada će ponovo biti u funkciji, ali do zvaničnih informacija nismo uspeli da dođemo.

IL-Gradski-park-kamere-siroko Zašto video nadzor u gradskom parku ne radi godinama, i svi ćute?

Podsećamo da je nedavno tokom noći uništen deo novog mobilijara u gradskom parku, za koji je takođe izdvojen novac iz lokalnog budžeta, prošle godine u mnogome je uništena Dečija scena za vreme festivala Nušićijada, u koju je takođe dosta uloženo, Spomenik Revolucije, često kante i klupe završavaju u reci,  i nažalost bahatost  pojedinaca se nastavlja.

Pitanje je da li će ova pozamašna investicija biti uzaludna ili će nakon  toliko vremena nadležni reagovati i popraviti kamere.

Kako zvaničnim putem redakcija InfoLige nije uspela da dobije odgovor, javno ga postavljamo.

You may also like...

1 Response

  1. IGI – Ivanjička Građanska Inicijativa kaže:

    Kakav je park /NAPER/ e takav je i život u Ivanjici.
    Žičana ograda oko prostora sa peskom gde se najmlađi igraju, pokidana je pa psi ulaze unutra da kakaju i piškaju pored svog gospodara, jel pas je plenenuta žovotinja i ima potrebu za bliskošću ima i analni otvor, ali taj organ nije ničija nadležnost.
    Ljuljaške za decu sa smetnjama u razvoju su prve stradale. dok nisu pukle, tu bi se često nakačilo sijaset velike dece.
    Svako jutro komunalni radnici vredno kupre plastićne kese koje psi lutalice raznesu, amabalaže konditorskih proizvoda razbacane po livadici. U kantama, su prazne flaše i konzerve. Oko klupa, čija su sedala blatnjava jer deca sede na naslonima – a pored, pikavci, čepovi i slamčice, kese od grickalica.
    E sad u sećanju vratimo se 50 godina unazad, pa se setimo kako je tada bilo, vratimo se bar na taj civilizacijski nivo.
    Bli smo ljubazniji i pristojniji. Ulice su bile čiste, Naper je bio ustava čiste vode koja se mogla pitu.
    Leti kad su ovakve vreline staro i mlado Ivanjice se sjati na Naper i u šljivake pa se kupamo do zalaska sunca.
    A danas ?
    Danas su čudna vremena svi ćutimo „Gledamo svoja posla“ i haos. Ne zameramo se jer je to postalo opasno.
    Poštovana gospodo, ko je odgovoran za ovakvo stanje.
    IGI jasno i glasno kaže SVI. Vi ćutolozi se pitate kako bre svi? IGI savesno odgovara SVI.
    Prvo kriva je ona manjina koju je narod na izborima glasao i koja vrši vlast. Ona je zakonski odgovorna za stanje u društvu jer oni primaju plate iz budžeta koji punimo mi građani da rade u interesu građana.
    Drugi krivac je građanstvo koje sve vidi i o svemu diskutije u diskreciji plašeći se odmazde onog šalterskog ćate ili lokalnog špijuna STEVE koji sve prati, nadzire i otkucava tamo gde treba.
    Sad vas IGI pita – jesu li se to ostvarili oni idelli POTOOKTOBARSKE pobine DOS-a i Otpora, u kojoj su ćutke poslali Slobu u Ševeningen?
    Hajde da o tome pričamo. Da se zapitamo da li tako treba. Da potpišemo peticiju. Hajde da uradimo nešto konkretno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *