Potpisan projekat sa Ministarstvom kojim se upošljava 10 mladih (VIDEO)

U prostorijama Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, u sredu 25.04.2017. godine, svečano je potpisan ugovor o realizaciji novog projekta „Radnom integracijom do zapošljavanja mladih na lokalu“ koji je Kancelariji za mlade opštine Ivanjica odobren na konkursu ovog ministarstva.

Ugovor su potpisali ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić i predsednik opštine Ivanjica, Zoran Lazović, u prisustvu koordinatora Kancelarije za mlade Ivanjica, Ivana Stamenića.

  • IL-vanja-udovicic-ministar-mos Potpisan projekat sa Ministarstvom kojim se upošljava 10 mladih (VIDEO)Uveren sam da aktivnosti koje će, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, biti sprovedene  u odabranim gradovima i opštinama, u potpunosti odgovoriti na potrebe mladih iz svake lokalne zajednice ponaosob, a mi ćemo, kao i do sada, nastaviti da pružamo neophodnu finansijsku, stručnu i savetodavnu podršku svim lokalnim kancelarijama za mlade”, rekao je minister Udovičić.

IL-potpisan-projekat-sa-MOS-2 Potpisan projekat sa Ministarstvom kojim se upošljava 10 mladih (VIDEO)

Pored ministra omladine i sporta svečanom skupu obratio se i predsednik opštine Ivanjica, Zoran Lazović, koji je odabran od strane ovog ministarstva da se se obrati u ime predsednika svih opština kojima su na Konkursu za jedinice lokalne samouprave, odobreni predlozi projekata.

  • IL-zoran-lazovic-predsednik-OI Potpisan projekat sa Ministarstvom kojim se upošljava 10 mladih (VIDEO)Čast mi je da se obratim u ime opštine Ivanjica, jedne od prvih opština koja je  otvorila  Kancelariju za mlade, još 2008. godine. Od samog osnivanja KZM u Ivanjici, Ministarstvo omladine i sporta je pružalo podrušku zahvaljujući kojoj je realizovan veliki broj projekata od  krucijalnog  značaja u  razvoju omladinske politike na lokalnom nivou.  Zahvaljujući stručnoj i finansijskoj podršci ovog ministarstva, mala opština poput Ivanjice danas ima Kancelariju za mlade koja je primer dobre prakse u Srbiji. Putem projekata finansiranih od strane Ministarstva omladine  i sporta otvoren je Klub za malde za svim potrebnim sadrržajima, oformljen je Lokalni omladinski parlament, jedini tog tipa u Srbiji koji broji 22 člana predstavnika osnovnih i srednjih škola okosnice ove kancelarije, osnovani su i Info centar, Programski savet kluba za mlade kao i volonterski servis.  Pod okriljem KZM veoma uspešno  radi i Amatersko  pozorište mladih, koje sa predstavama učestvuje na našem festivalu Nušićijada i širom Srbije osvaja brojne nagrade. Zahvaljujući ministarstvu Ivanjica je dobila i multifunkcionalni mini-pič teren za mlade, obeležene su brojne planinarsko-pešačke staze i oformljena služba za delovanje u vanrednim situacijama koja je dala ogroman doprinos za vreme zimskih vremenskih nepogoda. Prošle godine smo zahvaljujući sredstvima ovog ministarstva izgradili Omladinski centar na planini Goliji, a ovih dana samo uređenje se privodi kraju. Zapošljavanje mladih je ministarstvu i našoj opštini prioritet. Zahvaljujući projektu koji danas potpisujemo 40 mladih osoba dobiće priliku da prođu Program edukacije, od njih se bira 20 koji pohađaju Program radne prakse i na kraju će minimum deset dobiti posao. Nadam se, uz ogromnu zahvalnost Ministarstvu omladine i sporta na dosadašnjem doprinosu, da ćemo ovako plodnu saradnju nastaviti ubuduće.-rekao je Lazović.

IL-potpisan-projekat-sa-MOS-3 Potpisan projekat sa Ministarstvom kojim se upošljava 10 mladih (VIDEO)

Projekat ivanjičke Kancelarije za mlade visoko je ocenjen jer doprinosi smanjenju nezaposlenosti mlade populacije u Ivanjici, a može biti primer dobre prakse i za druge opštine.

  • IL-ivan-stamenic-kkzm Potpisan projekat sa Ministarstvom kojim se upošljava 10 mladih (VIDEO)Kroz realizaciju projekta „Radnom integracijom do zapošljavanja mladih na lokalu “, želimo da doprinesemo zapošljavanju, povećanju zapošljivosti i smanjenju nezaposlenosti mladih u našoj opštini. Kroz ovaj projekat 40 mladih osoba će proći edukacije na teme veština za olakšano zapošljavanje, radne prakse, prekvalifikacije i dokvalifikacije, gde će se na kraju upoznati sa radom u partnerskoj firmoi „Matis D.O.O.“ u kojoj će radna praksa biti realizovana i koja će nakon završetka programa zaposliti minimum 10 mladih. Projekat će biti realizovan u nekoliko koraka koji podrazumevaju raspisivanje javnog poziva za 40 mladih koji će na početku proći set pomenutih edukacija, od kojih će kadrovska služba partnerske firme na osnovu njihovih predatih CV-ijeva odabrati 20 mladih koji će proći Program radne prakse u pomenutoj firmi. Od tih 20 mladih bira se minimum 10 koji će ostati zaposleni na duži vremenski period. Javnost će biti blagovremeno upoznata sa samim početkom realizacije projekta i projektnih aktivnosti. Ovo je samo jedan od brojnih programa koji realizuje lokalna Kancelarije za mlade opštine Ivanjica i nadamo se da ćemo u narednom periodu još više poboljšati uslove kada je u pitanju zapošljavanje mladih ,izjavio je Koordinator Kancelarije za mlade Ivanjica, Ivan Stamenić.

IL-potpisan-projekat-sa-MOS-4 Potpisan projekat sa Ministarstvom kojim se upošljava 10 mladih (VIDEO)

U 20 gradova i opština širom Srbije, i ove godine biće realizovani projekti namenjeni zapošljavanju mladih i podsticanju omladinskog preduzetništva, stvaranju uslova za kvalitetno provođenje slobodnog vremena, upražnjavanju zdravih stilova života, podsticanju aktivnog učešća mladih u društvenim procesima, procesima donošenja odluka i razvoju servisa u lokalnim sredinama, uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta od 31 milion dinara.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *