Nova publikacija TOOI – ”Pešačenje, planinarenje i biciklizam”

Turizam ivanjičke opštine za par dana biće bogatiji za još jednu publikaciju. Tada iz štampe izlazi promotivni materijal pod nazivom „Ivanjica – pešačenje, planinarenje i biciklizam“, koja će biti korisna zaljubljenicima aktivnog odmora u našem kraju. Izdavač je Turistička organizacija opštine Ivanjica, a njen autor menadžer Miloje Ostojić, uz pomoć Planinarskog društva „Golija“ i Kluba ekstremnih sportova „Stari Vlah“.

Kroz brpošuru je obrađeno i publikovano nekoliko pešačkih i biciklističkih staza na teritoriji ivanjičke opštine.

  • Pored opšteg teksta o teritoriji opštine Ivanjica i njenoj prirodi, u brošuri je publikovano trinaest pešačkih staza koje su markirane i obeležene po propisima Planinarskog saveza Srbije i nekoliko biciklističkih staza (jedna planinska), na kojima se nalazi potrebna turistička signalizacija prilagođena biciklistima“, rekao je Ostojić za InfoLIGU.

Obeležene pešačke i biciklističke staze prolaze kroz živopisne predele, pre svega Golije, Javora i Mučnja, na kojima se planinari i biciklisti mogu upoznati sa svim prirodnim lepotama ovih krajeva, kao i kulturno-istorijskim znamenitostima i lokalitetima.

IL-brosura-tooi2 Nova publikacija TOOI - ''Pešačenje, planinarenje i biciklizam''

Pešačke staze: „Košaninova jezera“, „Golijska reka 1 i 2“, Kumanica – Okruglica“ (jezero Nebeska suza), „Dajići – Okruglica“ (jezero Nebeska suza), „Dajića brdo – Jankov kamen“, „Mučanj“, „Kušići – Javor“ (Vasilijin vrh), „Bratljevo 1, 2 i 3“, „Teprč“ i „Ravnine – Okruglica“ (jezero Nebeska suza).

Biciklističke staze: „Ivanjica – Javor – Sjenica“, „Golijska Reka – Jankov kamen – Golijska Reka“ (planinska staza) i „Ivanjica – Kumanica“ (Rimski most).

Na kraju ove publikacije je navedeno nekoliko značajnijih smeštajnih objekata u Ivanjici i okolini sa kontaktima, koji su pogodni za zaljubljenike u ovu vrstu odmora u ivanjičkom kraju.

Ova publikacija u elektronskoj formi, na srpskom i engleskom jeziku, već je dostupna na sajtu Turističke organizacije opštine Ivanjica.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *