“Vaskršnje radosti” u OŠ “Mićo Matović” u Katićima

U Osnovnoj školi „Mićo Matović” iz Katića, u okviru projekta „Škola novca za osnovca”, juče je održan bazar izložbenog, takmičarskog i prodajnog karaktera pod nazivom „Vaskršnje radosti”.

Mališani iz matične škole i izdvojenih odeljenja, sa svojim nastavnicima i roditeljima, okupili su se u dekorisanom školskom dvorištu, gde su izlagali svoja umetnička dela inspirisana uskršnjim motivima.

IL-Uskrsnji-bazar-OS-Major-Ilic- "Vaskršnje radosti" u OŠ "Mićo Matović" u Katićima

Uskršnje dekori  izrađivani  su na radionicama jednosmenske nastave, likovne kulture i slobodnih nastavnih aktivnosti, sa svojim nastavnicima, učiteljima i uz pomoć roditelja.

Oslikavana su jaja, pravljeni dekorativni uskršnji ukrasi, čestitke i crteži. Žiri je birao najuspešniji dekor i pobednicima uručio nagrade.

“Deca se na ovaj način uče razvijanju saradnje, timskog i preduzetničkog duha, poverenju u svoje veštine i sposobnosti, planiranju, organizovanju i finansijskoj pismenosti. Uče se i negovanju kulture i tradicije.” – rekao je direktor OŠ “Mićo Matović”, Vojislav Milović.

IL-Uskrsnji-bazar-OS-Major-Ilic-Katici- "Vaskršnje radosti" u OŠ "Mićo Matović" u Katićima

Manifestaciju su upriličile i sportske aktivnosti takmičarskog karaktera – traženje sakrivenih jaja i poligon  motoričkih sposobnosti, gde su učenici, u duhu Uskrsa, umesto sportskih rekvizita nosili jaja. Pobedničke ekipe dobile su slatke nagrade.

Iz škole navode da je cilj današnjih aktivnosti postignut – razvijanje  finansijske pismenosti, timskog i preduzetničkog duha, kreativnosti, humanosti, poverenja u svoje veštine i sposobnosti, kao i negovanje kulture i tradicije. Nadaju da će ova manifestacija postati tradicionalna, te da će naredne školske godine okupiti još više posetilaca i da će se trend dobre saradnje škole sa roditeljima i širom društvenom zajednicom nastaviti.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *