Na Goliji pola metra snega- prohodno prema Odvraćenici (VIDEO)

Najsnežnija planina u Srbiji, Golija, nije izneverila ni ove godine. Iako se dugo čekalo da sneg počne da veje, sada  ga na Odvraćenici ima pola metra. Svi prilazni putevi su prohodni zahvaljujući dvadesetčetvoročasovnom dežurstvu službi za čišćenje.

Kako kaže, Miloje Kuč, ski staza radi punom parom a svi smeštajni kapaciteti su popunjeni. Uglavnom su gosti iz Beograda, Sombora, Kraljeva a vikendom im se pridruže Ivanjičani, Novopazarci, komšije iz Raške.

-Dugo smo čekali sneg i hvala Bogu pao je baš onako kako smo navikli na Goliji. Važno nam je da su svi putevi očišćeni da bi ljubitelji skijanja i zimskih aktivnosti mogli da dođu u što većem broju. Evo danas sve vrvi od tirista, vikendaša, oživela planina.-kaže Kuč.

IL-Odvracenica-pet Na Goliji pola metra snega- prohodno prema Odvraćenici (VIDEO)

Iz ivanjičkog preduzeća ’’Putevi’’ ipak upozoravaju vozače da u planinu ne kreću bez kompletne zimske opreme jer i pored svih napora da pravac Preko brdo-Odvraćenica drže prohodnim, iznenadni, jaki vetrovi za tren mogu stvoriti visoke snežne nanose.

Meteorolozi najavljuju nove padavine a kako je Golija poznata i kao planina gde se sneg najduže zadržava sigurno je da će biti vremena da ljubitelji skijanja, sankanja, grudvanja, nadoknade propušteno.

IL-ODvracenica-Golija-2020- Na Goliji pola metra snega- prohodno prema Odvraćenici (VIDEO)

BONUS VIDEO

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *