Grupa Holanđana u Ivanjici- Razlog njihove posete će vas oduševiti (VIDEO)

Grupa Holanđana okupljena u nesvakidašnjem nacionalnom timu za očuvanje folklorne baštine evropskih gradova trenutno boravi u Ivanjici, gde sa KUD-om „Moravica“, u prijateljskog atmosferi, razmenjuju znanja o tradiciji, igri i pesmi. O značaju očuvanja tradicije i negovanju kulture jednog naroda gosti iz Holandije danas su razgovarali sa prvim čovekom grada, Momčilom Mitrovićem. Tom prilikom načelno su dogovorili saradnju na nekom od festivala koji se održavaju u Ivanjici. Guus van Kan osmi put organizuje seminar u Srbiji, a u srspku kulturu zaljubio se kada je kao koreograf vodio svoju grupu na internacionalno takmičenje u Banjaluku.

„Bio sam ovde u aprilu par dana kako bih se sa prijateljima isplanirao seminar. Jako mi se sviđa ovaj mali grad, meštani su jako ljubazni i gostoljubivi. Na ulici možete čuti pravi smeh i vidi se koliko je različit život ovde u odnosu na velike gradove poput Beograda, gde su svi u konstatnoj žurbi.“-izjavio je Guus van Kan.

Folklorni ansambl Guus van Kan-a godinama izučava srpski folklor, a njihovim nastupima širom regiona svi su oduševljeni.

IL-Holandjani-u-Ivanjici Grupa Holanđana u Ivanjici- Razlog njihove posete će vas oduševiti (VIDEO)

You may also like...

1 Response

  1. Nenad kaže:

    Odična inicijativa. Inače Holanđani su veoma zahvalni gosti. Ne traže mnogo, radoznlali su, hoće sve d vide i pseote, da se druže sa meštnima, poštuju druge kulture. Jedino što su po malo škrtice. Možd može da se koristi aerodrom u Krlajevu, pa i u NIšu za organizovanje jeftinih letova pa onda preuzimnje kombijim i džipovima do Ivanjice. Mislim da će da im se svidi ta mala aventura

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *