Došlo do kraja… Boro pokosio maline jer nema računicu da ih bere (VIDEO)

Ivanjica – Boro Vidaković iz Ivanjice jutros je posekao preko trideset ari malina koje je uzgajao na imanju u Kušićima jer mu je, kako kaže, dozlogrdilo da svake godine razmišlja o ceni i da li će mu se isplatiti uložen trud i rad.

Preko trideset godina Boro se bavi poljoprivredom, osim hektara maline uzgaja kupine i šljive, pamti dobra i loša vremena, ali sada je po njegovom mišljenju došlo ’’zadnje vreme’’ za malinu.

Vidaković smatra da veliki hladnjačari drže monopol i diktiraju cenu otkupa koja je ispod svakog proseka, pa kako im niko ne može stati na kraj, on je odlučio da polako diže ruke od svega i izađe iz malinarstva, gde se poštenim radom očigledno ništa ne može steći. Ima i onih koji su prodali obraz za đon, prodali i nas da bi se obogatili,  ali čovek sve može kupiti osim obraza, kaže Vidaković.

IL-Boro-Vidakovic-Ivanjica- Došlo do kraja... Boro pokosio maline jer nema računicu da ih bere (VIDEO)

Borove komšije smatraju da je situacija u malinarstvu ozbiljno teška čim se on odlučio na ovaj radikalan potez. Njega svi znaju kao pozitivnog i optimističnog, a pre svega dobrog čoveka, o čemu najviše govore dela. Ustupio je 15 ari zemljišta komšijama da naprave put do kuće jer smatra da je to najnormalniji ljudski gest.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *