Specijalno priznanje za učenice OŠ “Mićo Matović” iz Katića

Timu Osnovne škole „Mićo Matović”, koji su činile učenice Ivana Ocokoljić, Marija Drašković i Ana Munitlak, direktor Vojislav Milović i nastavnik matematike i informatike Aleksandar Čolović, u Narodnoj skupštini Republike Srbije uručeno je specijalno priznanje za video-rad na takmičenju „Uhvati ideju”.
Takmičenje je povodom Međunarodnog dana devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija raspisala Međunarodna unija za telekomunikacije, Ministarstvo informisanja i Narodna skupština Republike Srbije na čelu sa predsednicom Anom Brnabić kao višegodišnjom počasnom pokroviteljkom manifestacije.

il-specijalno-priznanje- Specijalno priznanje za učenice OŠ "Mićo Matović" iz Katića

Devojčice iz OŠ “Mićo Matović” su uz pomoć nastavnika Aleksandra Čolovića i Svetlane Samardžić snimile video u trajanju od devedeset sekundi, u kojem su promovisale preduzetništvo kroz korišćenje informaciono-komunikacionih tehnologija, a specijalno priznanje koje su za to dobile ih uz tri nagrađena rada iz Beograda, Niša i Novog Sada i preko 10.000 devojčica koje su učestvovale u projektu svrstava među najuspešnije u zemlji.

il-specijalno-priznanje-1 Specijalno priznanje za učenice OŠ "Mićo Matović" iz Katića

Međunarodni dan devojčica (International Girls in ICT Day) u IKT sektoru ustanovljen je na nivou Ujedinjenih nacija i obeležava se svakog četvrtog četvrtka u aprilu mesecu sa ciljem osnaživanja devojčica prilikom odabira budućih profesija, njihovo ohrabrivanje da ne podležu kulturološkim stereotipima, već da se rukovode ličnim interesovanjima i talentima.

il-specijalno-priznanje-2 Specijalno priznanje za učenice OŠ "Mićo Matović" iz Katića

Rezultati pokazuju da su devojčice veoma zainteresovane i da kroz ovakve susrete prepoznaju preduzetništvo kao moguće buduće mesto zapošljavanja. Nakon poseta
kompanijama i izvršene evaluacije, 95% anketiranih devojčica izjašnjava se da bi želele da budu poput uspešnih poslovnih žena, žena preduzetnica i menadžerki.il-specijalno-priznanje-3 Specijalno priznanje za učenice OŠ "Mićo Matović" iz Katića

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *