Iz Đenove u ivanjički Javor

Javor Matis  predstavio je u prostorijama kluba četvrto pojačanje u tekućem prelaznom roku. Nakon Pavišića (Dinamo Vranje), Jevremovića (Mladost Lučani) i člana reprezentativnih selekcija Srbije do 18 i 19 godina, Vladimira Jovanovića (Brodarac), dres Javora sa brojem 30 zadužio je Vanja Zvekanov, koji stiže izi ekipe Đenove.

Zvekanov je sa 17 godina, početkom 2018. godine, napustio subotički Spartak i zaputio se u Italiju, gde je potpisao za Đenovu.  U tom periodu nastupao je i za reprezentaciju Srbije do 17 godina, pod vođstvom Perice Ognjenovića. Odigrao je nekoliko mečeva za mladu ekipu italijanskog kluba tokom prvih nekoliko meseci boravka u Italiji, da bi u protekloj sezoni nastupio 30 puta u svim takmičenjima za omladince Đenove. Trenirao je sa prvom ekipom. Bio je standardan i u selekciji Srbije do 19 godina kod Nenada Sakića. Između ostalog, bio je deo ekipe u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i duelima protiv Italije, Ukrajine i Belgije.

il-javor-pojacanje-zvekanov-300x142 Iz Đenove u ivanjički Javor

Ipak, želja za seniorskim fudbalom je preovladala, pa je Zvekanov odlučio da se vrati u Srbiju i započne seniorsku karijeru. Izbor je pao na novog superligaša, Javor Matis.

„Hteo bih da se zahvalim upravi i stručnom štabu Javora, kao i svom menadžeru, što su mi ukazali priliku da zaigram u prvom timu ovog kluba. Čast i priviligija je za mene da započnem seniorsku karijeru u Javoru. Doneo sam odluku da se vratim u Srbiju, nakon godinu i po dana provedenih u Italiji, posle jednog lepog iskustva i rada sa sjajnim igračima.“

Mladi vezista govorio je i o ambicijama u novoj sredini.

„Tu sam tek dva dana i zapazio sam da se radi o mladoj ekipi, uz nekoliko iskusnih igrača, od kojih se može naučiti mnogo toga što će nama mladima trebati u daljoj karijeri. Moje ambicije su da debitujem u Super ligi, da ostavim dobar utisak i ispunim očekivanja čelnika kluba, stručnog štaba i navijača.“

Novog fudbalera  javnosti  je predstavio sportski direktor Marko Božović, koji je istakao da je dolazak Zvekanova potvrdio dugoročno opredeljenje kluba.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *