Ambasador Brazila u poseti Ivanjici – hiljadu stabala za ”šumu prijateljstva” (VIDEO)

Ambasador Brazila Eduardo Barteljo Barbosa i predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, zasadili su danas u Ivanjici simbolično drvo pritaljstva u okviru projekta 1 000 stabala za ozelenjavanje planete.

U isto vreme kada u Ivanjici nikne 1000 novih stabala na području Brazila biće zasađeno četiri puta više. Ambasador Brazila pohvalio je ovu incijativu koja se sprovodi u okviru Rotarakt kluba iz Beograda i istako njen značaj u očuvanju životne sredine.

Predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović , današnji događaj ocenio je izuzetno važnim jer se na ovaj način učvršćuje prijateljstvo između Srbije i Brazila, budi  svet o očuvanju životne sredine i otvara put uspešne poslovne saradnje između dva prijateljska naroda.

IL-sadnja-drveta-brazil- Ambasador Brazila u poseti Ivanjici - hiljadu stabala za ''šumu prijateljstva'' (VIDEO)

Rotarakt klub iz Beograda zasnovan je na ideji promocije najviših etičkih,prijateljskih i profesionalnih standarda koji doprinose očuvanju životne sredine, istako je njihov predsednik , Mirko Stojković.

IL-Ambasador-Brazila-Barbosa- Ambasador Brazila u poseti Ivanjici - hiljadu stabala za ''šumu prijateljstva'' (VIDEO)

Današnji događaj ulepšali su članovi KUD Moravica iz Ivanjice a pre poslovnog ručka ambasadoru Brazila, Eduardu Bartelju Barbosi uručeni su i simbolni pokloni koji predstavljaju prirodne lepote i proizvode iz ovog kraja.

You may also like...

1 Response

  1. Bravi za nas kaže:

    U obilasku parka, tog najlepšeg dela grada, Ambasador Brazila Eduardo Barteljo Barbosa, se oduševio prirodnom lepotom i skladom uređenosti napera i njegovog sliva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *