Stanovnici iz ulice Dragice Parezanović zaustavili mašine, blokirali radove

Meštani iz uliice Dragice Parezanović blokirali su radove  na proširenju raskrcnice, nezadovoljni što se uporedo ne radi i krak ulice u kojoj žive. Kako navode, zemljište gde se trenutno izvode radovi otkupili su sopstvenim novcem i preveli ga opštini a zauzvrat su dobili obećanje da će njihova ulica biti završena. Sa druge strane, nadležni kažu da stoje iza obećanja, ali i da su na jučerašnjem sastanku sa stanovnicima ove ulice, predočeni svi zakonski okviri koji moraju biti ispoštovani pa u skladu sa tim radovi kraka ulice  Dragice Parezanović mogu biti započeti tek u martu sledeće godine.

il-Milovan-Parezanovic Stanovnici iz ulice Dragice Parezanović zaustavili mašine, blokirali radove

-Mi smo platili ovo zemljište gde oni sada kopaju za proširenje raskrsnice 6 000 evra, dodatno smo dali za projekat 1 000 evra i 500 evra geometru. Obećano nam je da će ulica biti završena do juna ove godine. Medjutim, sada su startovali radovi i kako saznajemo biće samo proširena ova raskrsnica. Ne možemo da dopustimo više takvo ponašanje. Vidite koliko je ova ulica nebezbedna, deca nam idu u školu, kada naiđe auto moraju da se sklanjaju, a pored je bukvalno ambis. Jedan deo obale se odronio, i to tako stoji. Tražimo, ako neće da nam rade ulice, neka vrate naših  milion dinara pa ćemo mi sami to da završimo, a oni neka se bave raskrsnicom.-kaže Milovan Parezanović koji živi u ovom naselju.

il-blokada-ulice Stanovnici iz ulice Dragice Parezanović zaustavili mašine, blokirali radove

Prema informacijama koje smo saznali od predstavnika lokalne samouprave, juče je održan sastanak sa meštanima ove ulice na kome je predočeno da rekonstrukcija kraka Dragice Parezanović košta 28 miliona i da se mora raditi iz tri faze. Početak uređenja dela gde meštani žive startovao bi u martu naredne godine jer prethodno za sve radove mora da se dobije građevinska dozvola. Kako oni navode, predstavnici stanovnika ove ulice složili su se sa takvim planom pa su sada zatečeni njihovim potezom.

Dimitrije Vuković, koji takođe živi u ulici Dragice Parezanović, kaže da neće odustati od blokade dok se ne reši pitanje koje je za njih goruće jer moraju misliti, prevashodno, na bezbednost dece.

You may also like...

3 Responses

  1. Miki Komsija kaže:

    Resavajte taj problem nemo’ da vi Lija izadje na teren i zavrne usi. 🙂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *