BRNABIĆEVA : Za Lučane do kraja godine 400 miliona dinara

Premijerka Ana Brnabić najavila je danas da će Vlada do kraja godine ukupno izdvojiti nešto više od 400 miliona dinara samo za opštinu Lučane, od čega će više od 250 miliona dinara biti namenjeno za sanaciju štete od poplava, sređivanje vodotokova i građenje bedema i nasipa.

Ona je danas posetila opštinu Guča, koja je nedavno ponovo poplavljena, kao i opštinu Lučane koja je ranije takođe više puta bila poplavljena.

il-brnabic-dolovic-300x142 BRNABIĆEVA : Za Lučane do kraja godine 400 miliona dinara

Premijerka je novinarima rekla da je došla da proveri kako teku radovi, te podsetila da je 11. juna ovaj kraj odmah nakon poplava posetio predsednik Aleksandar Vučić.

“To je samo nastavak posla koji je počeo 2014. Imamo sve manje polavljenih područja. Lučani sada nisu bili poplavljeni, Guča jeste. Završili smo put Stanići-Bugračići-Belica koji je poplava odnela u Guči”, rekla je Brnabić.

Navela je da je do sada isplaćeno oko devet miliona dinara porodicama koje su ugrožene od poplava.

il-brnabic-u-lucanima-300x142 BRNABIĆEVA : Za Lučane do kraja godine 400 miliona dinara

Brnabić je u selu Krstac u opštini Lučani obišla i pekaru u kojoj je nedavno bio i predsednik Vučić, a koja je bila potpuno uništena zbog poplave.

“Ovo je sigurno treći ili četvrti put u poslednjih nekoliko godina da su oni poplavljeni. Njima smo već isplatili pomoć, oni počinju da rade za vikend. Do kraja avgusta isplatićemo ukuno 50 miliona dinara pomoći porodicama”, najavaila je predsednica Vlade.

Pored toga, biće uloženo još 200 miliona dinara u sređivanje dodatno vodotokova, nasipa, bedema, ali i u rekonstrukciju škole u Guči za šta je predviđeno 150 miliona dinara. Brnabić je posle Guče i Lučana obišla i opštinu Požega.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *