Akcija Dobrovoljnog davanja krvi u četvrtak 29. septrembra

Redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi  u Ivanjici biće realizovana 29.septembra od  10 – 16 časova u  sali opštine.

-Potrebe za krvlju su svakodnevne. Molimo sve građane koji su i do sada bili odgovorni i davali krv da se odazovu pozivima Crvenog krsta i učestvuju u akciji. Takođe i sve one koji do sada nisu davali krv, pozivamo da dođu, obave besplatan lekarski pregled i po odobrenju lekara daju krv.-navodi se u sopštenju Crvenog krsta Ivanjica.

IL-dobrovoljni-davaoci Akcija Dobrovoljnog davanja krvi u četvrtak 29. septrembra

-Svi učestvujemo u obezbeđivanju dovoljnih količina krvi za pacijente u bolnicama: zdravi građani, koji imaju između 18 i 65 godina koji daju krv na akcijama koje organizuje Crveni krst, ovlašćena transfuziološka služba koja prikuplja, testira i priprema krv za primenu kod pacijenata kojima je potrebna radi terapije, lečenja ili izlečenja.

Neohodno je da ovaj krug nesmetano kontinuirano funkcioniše, jer svako odstupanje u ovoj odgovornoj oblasti može ugroziti nečiji život. Svako od nas poznaje ili nekoga kome je potrebna krv ili kome je krv spasila život. Neki od nas su davaoci krvi a deo građana je već bio među primaocima krvi ili komponenata krvi. –

Isključivo od učešća građana na organizovanim akcijama dobrovoljnog davanja krvi zavisiće dovoljne rezerve krvi za sve pacijente . Sledeća akcija DDK biće realizovana 27.10.2023.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *