Počelo uređenje obaloutvrda kod gradskog groblja i iznad brane

Ivanjica-Počeli su radovi na zaštiti leve obale reke odnosno obaloutvrde kod gradskog groblja. Gabion (žičana mreža kompletno ispunjena kamenom) biće postavljena u dužini od 120 metara,  visine 6,5 metara. Radove izvodi  vodno društvo ‘’Zapadna Morava’’ i preduzeće ‘’HSV’’ iz Vlasotinca. Na ovaj način biće rešen veliki problem odrona obale gradskog  groblja uslovljen bujičnim poplavama.

IL-obaloutvrda-kod-groblja2 Počelo uređenje obaloutvrda kod gradskog groblja i iznad brane

Dodatnih 57,6 miliona dinara namenjeno je za sanaciju postojeće obaloutvrde na levoj strani reke Moravice uzvodno od brane. Radovi će se odvijati uporedo sa postavljanjem gabiona oko gradskog groblja.

IL-obaloutvrda-kod-groblja Počelo uređenje obaloutvrda kod gradskog groblja i iznad brane

Prema planu, biće sanirano 250 metara obale, konačno rešen problem odrona na delu ispod odmarališta Golija i izgrađeno nadvišenje obale koje će sprečiti plavljenje ugroženog naselja. U subotu je otvorena gradska brana kako bi se teren pripremio za početak radova.

IL-pustena-brana Počelo uređenje obaloutvrda kod gradskog groblja i iznad brane

Podsećamo, opštini Ivanjica odobreno je 87,6 miliona dinara za sanaciju obala reka u užem gradskom jezgru a na osnovu Uredbe o utvrđivanju državnog programa hitnih sanacionih radova na objektima za zaštitu od voda oštećenim u poplavama u maju i junu ove godine, koju je donela Vlada Srbije.

IL-obaloutvrda-kod-groblja3 Počelo uređenje obaloutvrda kod gradskog groblja i iznad brane

Rokovi za završetak radova na dve pomenute lokacije uslovljeni su meteorološkim i hidrološkim uslovima za izvođenje radova na terenu, ali su limitirani na 9 meseci od dana zaključenja ugovora sa izvođačem.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *