JKP Ivanjica- Od srede prikupljanje suvog otpada

JKP “Ivanjica“ radi poboljšanja i proširenja sistema primarne selekcije otpada sakuplja primarno selektivni otpad iz ulica Boška Petrovića, Miće Matovića , Nušićeve i ulice Milinka Kušića (od Gliječkog mosta do Javorske ulice) iz domaćinstava i privrednih objekata. Radi daljeg poboljšanja ovog sistema kao i zbog sagledane situacije na terenu smatraju da je potreba da se u ulicama Cvetka Zečevića i  Kej Braće Damjanovića takođe uvede sistem sakupljanja i odvođenja primarno selektovanog otpada iz privrednih objekata.

Iz JKP ‘’Ivanjica’’ podsećaju da je selekcija otpada zakonska obaveza koja je predviđena Zakonom o ambalaži i  ambalažnom otpadom (“Službeni glasnik Republike Srbije”  br.36/2009) i Zakon o upravljanju otpada (Službeni glasnik RS br. 36/2009 i 88/2010) te u skladu s tim neophodno je odvajanje suvog otpada kao što su plastika, limenke, tetrapak, papir, karton, kese, folije, stara garderoba, trake, obuću itd.

Sakupljanje suvog otpada počeće od srede 08.11.2017. godine.

Potrebno je da ambalaža kao što su plastične flaše budu sabijene i zatvorene poklopcem kako bi iskorišćenje džaka bilo u što većoj meri. Ostali otpad koji je na navedenoj listi može se odložiti u džak a kartonska ambalaža se odlože  uz džak u sabijenom stanju.

Razvrstani napunjen džak sa otpadom  na  napred  opisan način, obavezni ste da iznesete svakog radnog dana do 08 časova  ispred vaših poslovnih objeakata, nakon čega će otpad biti uklonjen od strane komunalne službe.

Komunalno preduzeće će odvoz  na ovaj način vršiti svakog radnog dana u predviđenom terminu.

Budimo savesni čuvajmo sredinu u kojoj živimo!

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *