Festival srpske izvorne pesme 17. avgusta u Prilikama (VIDEO)

Tradicionalno, po sedamnaesti put, u Prilikama kod Ivanjice održaće se Festival srpske izvorne pesme čiji je cilj očuvanje tradicije, izvornog narodnog stvaralaštva i kulturološkog identiteta Srbije. Festival je 17. Avgusta I počinje u prepodnevnim satima okupljanjem kod OŠ ‘’Sreten Lazarević’’ u Prilikama, takmičarskog je karaktera a pevačke grupe nadmetaće  se za prvo, drugo i treće mesto u ženskoj I muškoj konkurenciji.

Pored toga žiri proglašava i najbolje soliste u kategoriji muških i ženskih grupa.

Prijem učesnika festival je  od 10 do 12  časova u OŠ „Sreten Lazarević“ u Prilikama, zatim sledi izvlačenje rednih brojeva po kojima će grupe nastupati, dizanje zastave uz himnu “Šta to radiš Maro“, zajedničko kolo, svečani defile, zajednički ručak i početak programa u 15 časova.prilike-sabor-2 Festival srpske izvorne pesme 17. avgusta u Prilikama (VIDEO)

U revijalnom delu nastupiće estradna zvezda Goca Lzarević i trubački orkestar Veljka Ostojića.

Organizatori su: Dom kulture Ivanjica, Mesna zajednice Prilike, OŠ “Sreten Lazarević”, KUD  „Prilički Kiseljak“ i Turistička organizacija Ivanjica. Pokrovitelji manifestacije: Opština Ivanjica i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Dobrodošli u Prilike u subotu 17.avgusta!

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *