Vlasnik ivanjičke kompanije Matis GROUP otvorio Beogradski sajam nameštaja

Početak rada 55. Međunarodnog sajma nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije svečano je otvoren u hali 2A Beogradskog sajma, uz prisustvo brojnih gostiju, učesnika i posetilaca.

Vlasnik i generalni direktor ivanjičke kompanije za proizvodnju nameštaja ’’Matis GROUP’’, Dragomir Lazović, obratio se prisutnima ističući zadovoljstvo što je Beogradski sajam zahvaljujući marljivom radu operativnog i rukovodećeg menadzmenta uspeo da u poslednje tri godine izgradi sjajan imidž.

  • IL-Lazovic-dragan-matis Vlasnik ivanjičke kompanije Matis GROUP otvorio Beogradski sajam nameštajaKao generalni direktor i vlasnik kompanije ’’Matis GROUP’’  koja trenutno zapošljava preko  1 000 ljudi i čija je stopostotna delatnost proizvodnja nameštaja svih kategorija, pločastog, tapaciranog i masivnog, koristim priliku da izdvojim nekoliko ključnih zapažanja. U lično ime, ali i u ime nekoliko srpskih proizvođača, pre svega moram da pohvalim operativni i rukovodeći menadžment Beogradskog sajma. Marljivim radom, sprovođenjem jako zanimljivih ideja uspeli su da u poslednje tri godine ozbiljno povrate imidž Beogradskog sajma i Sajma nameštaja i novim vrednostima dovedu do nezaobilazne destinacije za sve firme koje posluju u ovoj oblasi, kako domaće tako i inostrane.Imao sam sreću i nesreću da se obrazujem u našoj staroj zemlji. Tada smo imali, može se reći, takvu industriju nameštaja gde je obeležje o poreklu MADE IN YUGOSLAVIA bilo sinonim da svaka zemlja Evrope, i ne samo ona, vapi za kupovinom nameštaja. To je bio izvoz u neograničenim količinama. Naravno radilo se o kvalitetnom i dizajnerski  odličnom nameštaju.Deset godina sankcija, nestanak stare zemlje, ratovi, učinili su da industrija nameštaja na ovim prostorima dođe u jako tešku poziciju. U medjuvremenu, upravo su neke druge zemlje preuzele tržište i razvile se, izmedju ostalog, zahvaljujući toj industriji. Globalna ekonomija uslovila je jako velike trgovinske lance  koji su uglavnom preuzeli  većinsku prodaju nameštaja u Evropi. Medjutim, kako dobro poznajem proizvodnju nameštaja u Evropi, sa ponosom mogu reći da se naša industrija nameštaja izuzetno dobro oporavila. Jedino što molim sve srpske proizvođače, naravno i regionalne,  da im kriterijumi za prodaju nameštaja na izvozna tržišta isključivo budu dizajn i kvalitet, a nikako samo niska cena. U Srbiji se proizvodi veoma kvalitetan nameštaj i svi to znamo. Potrebno nam je jedinstvo između proizvođača i zaštita od strane države. Ako tako budemo radili i razmišljali siguran sam da ćemo u potpunosti vratiti naše pozicije a da će za kupovinu našeg nameštaja u budućnosti biti dovoljno da se kaže MADE IN SRBIA.-rekao je Dragomir Lazović poželevši organizatorima i svim učesnicima Beogradskog sajma uspeh i lično zadovoljstvo.

You may also like...

2 Responses

  1. aleale kaže:

    ljuljaj
    fk javor matis IVANJICA

  2. Lucka reka kaže:

    Ponos grada i referenca za Matis. Bravo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *