Građanski ženski kostim s kraja 19. veka – rad studenata Fakulteta tehničkih nauka u Čačku

U Umetničkoj galeriji „Nadežda Petrović“ je u sredu, 13.marta održano stručno predavanje i predstavljanje ženskih kostima rekonstruisanih na osnovu porodične fotografije Nadežde Petrović iz 1898.godine.

Predavanje su održale studentkinje Fakulteta tehničkih nauka u Čačku, sa smera Odevno inženjerstvo i dizajn, Dijana Gvozdenović, Rahel Delić i Marija Marković. Kostimi na čijoj su rekonstrukciji devojke vredno radile, nastali su u produkciji kompanije „Tiffany Production“ koja je partner fakultetu u dualnom obrazovanju.

slika-2-haljine-ftn-1024x768 Građanski ženski kostim s kraja 19. veka – rad studenata Fakulteta tehničkih nauka u Čačku

Nakon pozdravnog obraćanja predstavnika galerije i tekstilne kompanije, skupu se obratila i prof. dr Danijela Milošević, dekan Fakulteta tehničkih nauka, ističući da je spoj obrazovanja i privrede primer dobre prakse koji će se nastaviti i ubuduće jer za to postoji veliko interesovanje i mnogih drugih kompanija u gradu i okruženju.

Ova manifestacija, upriličena povodom 150 godina od rođenja Nadežde Petrović i realizovana u sklopu završnice projekta „Čačanska rodna“, okupila je brojne studente, profesore, kolege i sve ljubitelje umetnosti koji su želeli da pruže podršku mladim talentima i uživaju u njihovom radu.

slika-1-haljine-ftn-1024x768 Građanski ženski kostim s kraja 19. veka – rad studenata Fakulteta tehničkih nauka u Čačku

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *