Jovana, Katarina, Vanja i Milica su pobednice Kupa Srbije

Atletičarke Javora zabeležile su još jedan u nizu sjajnih uspeha na pojedinačnm prvenstvu i Kupu Centralne Srbije za pionire-ke u 2018. godini. Štafeta pionirki u sastavu: Jovana Bogdanović, Katarina Rajković, Vanja Velisavljević i Milica Avramović osvojila je zlatnu medalju i titulu prvaka CentralneSrbije kao i pobednika Kupa. Zahvaljujući ovom uspehu pionirke Javora ostvarile su plasman u finale Kupa Srbije koji se održava u Sremskoj Mitrovici.

IL-atleticarke-ak-javor1 Jovana, Katarina, Vanja i Milica su pobednice Kupa Srbije

Podsetimo da su atletičari Javora ove godine osvojili pet medalja, na državnim prvenstvima, osam na prvenstvima Centralne Srbije gde su  juniorke Javora su u ekipnoj konkurenciji vicešampionke. Na MOSI igrama u Priboju osvojene su tri medalje, zlato, srebro i bronza za Ivanjicu. Trener Atletskog kluba ‘’Javor’’,  Dušan Orestijević stvorio je sjajnu generaciju atletičara pred kojom je svetla budućnost i koja će u budućem vremenu ostvariti vrhunske rezultate.

  • -Ponosan sam na moje atletičare, nastavili smo da nižemo dobre rezultate i u ovoj godini. Uz pet medalja koje smo osvojili na državnim prvenstvima ovo je osma medalja na prvenstvima Centralne Srbije. U Kruševcu je blistala  štafeta pionirki,u konkurenciji najboljih štafeta iz ovog regiona. Devojke su  istrčale odlicnu trku i uz trijumf osvojile titulu prvaka Centralne Srbije i pobednika Kupa. Štafeta Javora se kvalifikovala u finale i to u konkurenciji dvadeset devet štafeta u tri kvalifikaciona centra,  Beograd, Novi Sad i Kruševac.-kaže Orestijević.

IL-atleticarke-ak-javor2 Jovana, Katarina, Vanja i Milica su pobednice Kupa Srbije

Pred naredna takmičenja trener Dušan Orestijević ističe:

  • Već ovog vikenda ćemo nastupiti u finalu Pionirskog kupa Srbije u Sremskoj Mitrovici. Verujem u ovaj sastav,mislim da možemo u finalu Kupa Srbije ostvariti odličan rezultat u konkurenciji najboljih štafeta države. Posle toga nas očekuje Državno prvenstvo za mladje pionirke  u Sremskoj Mitrovici. Potom ulazimo u kros seriju RTS i Državnog prvenstva u Krosu koje se održava u Pančevu. Program Atletskog kluba Javor u 2018. godini finansira opština Ivanjica i mi smo zahvalni našoj lokalnoj samoupravi jer uz njihovu podršku ove godine ostvarili smo izvanredne rezultate.-  zaključio je trener, Dušan Orestijević.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *