Od utorka temepetarurni šok

Početak nove radne nedelje doneće i značajnu promenu vremena te se na teritoriji čitave zemlje očekuje zahlađenje sa kišom, a ponegde i sa severozapadnim olujnim vetrom.

IL-foto-RHMZ Od utorka temepetarurni šok

U ponedeljak nas očekuju nešto niže jutarnje temperature koje će se kretati od 13 stepeni koliko će biti zabeleženo na Paliću, do 15 koliko se očekuje u Beogradu i Kraljevu. Dnevne tempertaure sutra će negde dostizati čak 29. podeok, koliko se očekuje u Negotinu.

Nakon toplog, gotovo letnjeg ponedeljka, stanovnike Srbije očekuje pravi temperaturni šok pošto se na teritoriji čitave zemlje najavljuje  žuti meteo alarm koji će doneti jako niske temperature, kišu i olujni vetar.

Na Kopaoniku -3, hladno i u gradovima

U utorak osetno hladnije vreme sa jako niskim jutarnjim temperaturama na teritoriji čitave zemlje, a posebno na planinama gde će jutarnja temperatura biti čak i u minusu, budući da se prema podacima RHMZ-a na Kopaonku očekuje čak -3 stepena.

Ni u gradovima tog jutra neće biti ništa toplije pošto se najavljuju temperature uglavnom između 5 i 7 stepeni Celzijusa.

Maksimalna dnevna temperatura u utorak će se kretati do 4 stepena koliko se očekuje na Kopaoniku, do 20 stepeni, koliko je predviđeno za Negotin, u ostalim krajevima zemlje će takođe biti hladno vreme sa niskim temperaturama .

Prema najavama RHMZ-a kiša i hladno vreme nas očekuju do četvrtka kada dolazi do poboljšanja, te se do kraja nedelje predviđa pretežno sunčano vreme sa povremenim naoblačenjem koje će biti praćeno kišom.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *