„Noć bogova” – 27. septembra u 20 časova

Predstava “Noć bogova” najizvođenijeg hrvatskog pozorišnog pisca Mire Gavrana, u kojoj igraju Vojin Ćetković, Dejan Lutkić i Nebojša Ilić, biće izvedena 27. septembra u velikoj sali ivanjičkog Doma kulture u 20 časova. Reč je o tragikomediji sa elementima farse, čiju režiju potpisuje Marko Manojlović.

IL-noc-bogova „Noć bogova” – 27. septembra u 20 časova

Život sa hirovitim, apsolutističkim vladarom pun je strahova, strepnji i minskih polja za intelektualce koji drže do časti i poštenja, ma koliko da su sa vladarom bliski, a pun je i prilika za pogubni uticaj raznih dvorskih luda, koje su zapravo vrlo proračunate. To je, čini se, centralna poruka izvrsnog komada “Noć bogova” dramskog pisca Mire Gavrana.

IL-noc-bogova2 „Noć bogova” – 27. septembra u 20 časova

Naziv komada je ironičan: Kralj Luj XIV, poznatiji kao Sunce (Ćetković) opija se, dok Francuska spava, u društvu svoja – kako on proklamuje – jedina dva prijatelja: slavnog pisca komedija Molijera (Ilić) i dvorske lude (Lutkić). A zašto ih on smatra za prijatelje? Zato što mu u tim pijanim noćima kažu u lice stvari koje niko u Francuskoj ne sme. Kralj je u Francuskoj bog, a bogovi bi, čini se, morali biti i ljudi koji imaju pravo da mu se obraćaju kao da nije bog. Zaplet i rasplet puni su neočekivanih a opet logičnih obrta.

Karte su u prodaji.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *