Humanost za primer – Ivanjička krompiruša trudnicama za 1 dinar

Višeslava (47) i Milomir Mijailović (49) vlasnici su pekare „Ekilirp“ u Zemunu, koja već četiri godine čini nešto nesvakidašnje, humano, za primer svima. Naime čuvenu ivanjičku pitu od krompira kod njih za samo jedan dinar može da kupi svaka trudnica. Razlog njihovog nesebičnog gesta krije se u tome što su posle višegodišnjeg nadanja i sami konačno postali roditelji.

IL-ivanjicka-krompirusa-za-trudnice-gratis Humanost za primer - Ivanjička krompiruša trudnicama za 1 dinar

Foto: KURIR

Njihov sin Srećko danas ima četiri godine, a tradiciju prodaje pite za jedan dinar neguju i dalje u svojoj porodičnoj pekari. Pošto nisu u mogućnosti da pitu daju za džabe, jer zbog inspekcije moraju da knjiže promet, odlučili su se za najminimalniji iznos. Krompirušu daju svakoj dami koja kaže da je trudna, pa i ako joj stomak nije vidljiv.

Milomir tvrdi da do sada nije bilo zloupotreba i da neće voditi istragu ni ubuduće, i koja god žena kaže da je trudna, dobiće ivanjičku krompirušu za dinar.

-Ako neka ne govori istinu, neka joj služi na čast.- odlučan je ovaj dobričina.

Višeslava i Milomir, osim što radost roditeljstva dele sa svakom trudnicom koja svrati u pekaru, odlučili su se na još jedan nesebičan i za Srbiju neuobičajen gest. Naime, svakoj radnici koja ostane u blagoslovenom stanju ovaj par poklanja po 100 000 dinara.

Višeslava navodi da im zarada nije na prvom mestu i da su i sami godinama podstanari jedne vešernice u Zemunu, a da je svakoj porodilji potrebna pomoć u prvim danima, dok se ne snađe. Stoga ovu svotu novca nesebično dele svakoj trudnici koja radi u njihovoj pekari.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *