Vlada Švajcarske finansira projekat ”Neurofidbek terapija za autističnu decu’’

Vlada Švajcarske odobrila je 350.000 evra za socijalno inovativne projekte koje će 26 organizacija civilnog društva sprovesti u 48 opština širom Srbije! Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu iz Ivanjice, Dnevni boravak dece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju „Zračak“ iz Čačka  i Crveni krst Ivanjica dobili su sretstva za sprovođenje projekta pod nazivom ‘’ Neurofidbek terapija za autističnu decu’’. Vrednost je  14.188 evra od toga  swiss pro učestvuje sa  12.042 evra.

IL-swisspro-neurofitbek-sunce Vlada Švajcarske finansira projekat ''Neurofidbek terapija za autističnu decu’’

Projekat podrazumeva obezbeđivanje neurofidbek terapije za decu sa invaliditetom, naročito za decu sa poremećajima iz domena autizma i poremećajima u razvoju, čime se poboljšavaju njihove psiho-socijalne sposobnosti. Terapija koja je trenutno dostupna samo u Ivanjici i Beogradu, biće obezbeđena i korisnicima u Dnevnom boravku „Zračak“ u Čačku kao i obuka stručnjaka koji sprovode naučna istraživanja i objavljivanje tih istraživanja u stručnom časopisu.

Predsednica  Društva za dečiju i cerebralnu paralizu opštine Ivanjica, Svetlana Glavinić,  smatra da će sprovođenje ovog projekta biti od velikog značaja za osobe sa invaliditeom.

  • IL-tribina-inkluzija-svetlana-glavinic Vlada Švajcarske finansira projekat ''Neurofidbek terapija za autističnu decu’’Neurofidbek omogućava terapeutu kompletnu fiziološku sliku korisnika (EEG, EKG, vlažnost kože, rad srca, telesnu temperaturu, EMG) i kao terapiju postavlja aplikacije kojom korisnik upravlja svojim umom. Ovaj vid terapije predstavlja inovaciju u našoj zemlji, jedina institucija koja ima neurofidbek je Zavod za psihofiziološke poremećaje govora u Beogradu i sada Ivanjičani. Izuzetno nam je drago što ćemo kroz realizaciju projekata  obuhvatiti mnogo više korisnika i samim tim uticati na poboljšanje njihovih psiho- socijalnih sposobnosti.-rekla je Svetlana Glavinić.

IL-logo-opstina-ivanjica Vlada Švajcarske finansira projekat ''Neurofidbek terapija za autističnu decu’’

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *