Akontna cena malina 1,83 evra

Hladnjača ‘’Stanić’’ iz Arilja izašla je sa akontnom cenom od 1,83 evra za kilogram malina što je po rečima predsednika Asocijacije malinara Srbije, Dobrivoja Radovića, ispunilo zahteve ovog udruženja.

-Mi smo u februaru imali niz razgovora u okviru Radne grupe, napravili smo realnu kalkulaciju na osnovu ponude i potražnje kada je reč o našem i svetskom tržištu i  tražili smo da akontna cena bude 1,83 evra. Naravno, očekujemo da u skladu sa stanjem na tržištu cena bude i viša ali to je nešto što će odrediti tržište. –rekao je Radović.IL-Otkupna-cena-malina-Stanic-1 Akontna cena malina 1,83 evra IL-Otkupna-cena-malina-Stanic-2 Akontna cena malina 1,83 evra

On dodaje da je najveća hladnjača u ovom kraju, ‘’Stanić’’, oduvek bila reper kada je reč o otkupnoj ceni maline pa je bitno da i ostali otkupljivači usklade cenu sa njima.

-Ove godine poljoprivrednim proizvođačima se svašta događalo, zadesile su nas poplave još uvek saniramo štete, onda katastrofa sa koronom, svakodnevno smo u strahu da nam se neko ne zarazi. Imamo u malinjacima i po trideset ljudi. Dovoljno je da jedan pokupi virus i svi smo gotovi. Čuvamo se, nosimo zaštitne maske ali teško je baš. Zato bih želeo da zamolim sve ljude da sačuvamo zdrav razum u ovom izuzetno teškom vremenu. Moj apel a i stav Asocijacije je da se ujedinimo kako bismo prevazišli trenutnu krizu a nakon toga svako neka se bori za svoja prava.-rekao je Radović.

Po tvrdnjama malinara ove godine rod će zbog svih nedaća koje su ih zadesile, biti manji 30 odsto pa se nadaju da će taj gubitak nadoknaditi dobrom otkupnom cenom.IL-Akontna-cena-maline-1-83-e-Stanic-hladnjaca-2020 Akontna cena malina 1,83 evra

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *