Donatorsko veče: Svi zajedno za našeg Vujketa!

Donatorsko veče za pomoć Nikoli Vujoviću iz Ivanjice, koji boluje od malignom melanoma biće održana 30. januara u sali restorana Prezident sa početkom od 20 časova. Donatorsko veče organizuje opština Ivanjica u saradnji sa hotelom Prezident, a poziv upućuju svim privrednicima, sportskim klubovima, udruženjima i ljudima dobrog srca da svojim donacijama pomognu lečenju našeg sugrađanina Nikole, koji se trenutno  nalazi u bolnici u Grčkoj i novac mu je hitno potreban.

Dobrotvornom pozivu odazvali su se i svi muzičari iz Ivanjice koji će sav prikupljen novac tokom večeri uplatiti za Vujketovo lečenje.

U avgustu 2023. godine Nikoli je gastroskopijom otkrivena promena na duodenumu, delu tankog creva koji okružuje glavu pankreasa. Patohistološki nalaz ukazao je na maligni melanom poglavine i vrata (C43.4 Melanoma malignum capillitii et colli).

Početkom septembra 2023. godine učinjena je biopsija koja je pokazala metastatske promene na duodenumu (St. post excisionem meta melanomatis duodeni) nakon čega je konzilijum indikovao započinjanje sistemske terapije lekom Nivolumab, kao i razmatranje mogućnosti primene kombinovane imunoterapije.

Nikola je primio prvu terapiju početkom oktobra na VMA, ali, nažalost ona nije imala efekta.

U januaru 2024. godine došlo je do progresije bolesti koja se ispoljila kroz promenu levog gornjeg plućnog lobusa i uvećanu jetru. Promene su primećene i na slezini, bubrezima i pankreasu.

Indikovana je promena terapije za koju je hitnu potrebno obezbediti značajna finansijska sredstva.

Sredstva su potrebna za imunoterapije, specijalističke preglede, lekove i suplemente kao i za laboratorijske analize.

il-za-vujketa-dobrotvorno-vece Donatorsko veče: Svi zajedno za našeg Vujketa!

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *