Prijavite se za Najdomaćina Srbije i osvojite 2.000.000 dinara!

Otvorene su prijave za “Najdomaćina 2023”, izbor za najboljeg poljoprivrednika Srbije u pet kategorija. Ukupni nagradni fond iznosi 7.000.000 dinara, dok je glavna nagrada za Najdomaćina Srbije 2.000.000 dinara!

Učesnike očekuje čak 11 nagrada, glavna nagrada za dobitnika titule NAJ Domaćin 2023 koja iznosi 2.000.000 dinara i 10 nagrada za pobednike po kategorijama – po 2 nagrade za najbolje poljoprivrednike u svakoj od kategorija svaka u iznosu od 500.000 dinara. Kategorije su stočarstvo, ratarstvo, voćarstvo, povrtarstvo i organska proizvodnja, a prijave se vrše klikom na link.

Pored vaših prijava žiri će koristiti i jasno definisane kriterijume da izdvoji 100 najboljih poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji, od kojih će nakon toga izdvojiti 11 najboljih.

Ne postoji bolja godina da počnemo tradiciju izbora Najdomaćina! Danas poljoprivreda iznosi 6 % BDP-a Srbije, a ukupna vrednost budžeta za poljoprivredu 2023. godine iznosiće 114.4 milijardi dinara! To znači da će ove godine skoro 7 odsto poreskih prihoda budžeta Republike Srbije biti investirano u agro sektor.

U ovom teškom periodu za ceo svet, naša polja i naša trgovina rastu. U 2021. vrednost spoljnotrgovinske razmene u poljoprivredi porasla je za čak 20%.

Srbija je u top 10 svetskih izvoznika kukuruza i dunja i u top 5 svetskih proizvođača malina i višanja. Ništa od toga ne bi bilo moguće bez vrednih poljoprivrednika koji su mnogo više od toga. Oni hrane, čuvaju i brinu o našoj zemlji. Oni su domaćini i vreme je da ih javno pohvalimo i nagradimo. Finalisti će biti posebno predstavljeni kroz serijal tekstova na Blicu kako bismo kroz dobre priče ukazali na značaj poljoprivrede i vrednosti koje neguju pravi domaćini.

Il-Poljoprivrednici-korona-policijski-cas- Prijavite se za Najdomaćina Srbije i osvojite 2.000.000 dinara!

Ako vaš porodični posao ili posao neko koga znate odgovara navedenim kriterijuma pozivamo vas da se prijavite klikom na ovaj link.

Projekat se organizuje uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Privredne komore Srbije, a Blic će kao medijski partner okupiti najrelevantije stručnjake i zvaničnike agro sektora i spojiti ih sa najboljih srpskim poljoprivrednicima. Žiri će činiti:

Nedeljko Tica, Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu

Vladimir Crnojević, Institut „Biosens“

Nikola Delić, Institut za stočarstvo, Beograd

Darko Jevremović, Institut za voćarstvo, Čačak

Vedrana Ilić, Pomoćnik Ministra za međunarodnu saradnji i EU integracije, Ministartvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije

Milan Stevanović, Koordinator projekta SCAP

Vesna Bjelić, Urednik BLIC Biznisa

Veliko finale održaće se u decembru 2023, a prethodiće mu niz regionalnih događaja koji će na lokalnom nivou predstaviti zajednici najistaknutije poljoprivrednike među njima.

Kriterijumi za odabir

Porodična gazdinstva

Izvozni potencijal

Dalja prerada

Broj zaposlenih i novozaposlenih

Primena tehnoloških inovacija

Orjentisanost ka zaštiti životne sredine i organskoj proizvodnji

Ostvareni doprinos u razvoju lokalne zajednice

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *