Akcija dobrovoljnog davanja krvi

Redovna avgustovska akcija dobrovoljnog davanja krvi održaće se 29.avgusta 2019. godine од 9 до 16 časova u Tehničkoj školi Ivanjica. Molimo sve građane da se odazovu pozivima na akcije dobrovoljnog davanja krvi, da bismo bili solidarni jedni prema drugima i obezbedili dovoljne rezerve krvi za sve kojima je to potrebno.

Letnji meseci su kritični meseci za rezerve krvi zbog smanjenog broja davaoca. Optimalne rezerve krvi su 4% na broj stanovnika, da bi krv u svakom momentu čekala pacijenta. (U toku prošle godine procenat davanja krvi je 3,38 % što je manje od potrebnog ). Potrebe za krvlju su svakodnevne.daj-krv-ali-ne-komarcima Akcija dobrovoljnog davanja krvi

Svi učestvujemo u obezbeđivanju dovoljnih količina krvi za pacijente u bolnicama: zdravi građani, koji imaju između 18 i 65 godina koji daju krv na akcijama koje organizuje Crveni krst, ovlašćena transfuziološka služba koja prikuplja, testira i priprema krv za primenu kod pacijenata kojima je potrebna radi terapije, lečenja ili izlečenja.

Neohodno je da ovaj krug nesmetano kontinuirano funkcioniše, jer svako odstupanje u ovoj odgovornoj oblasti može ugroziti nečiji život. Ako svi redovno dajemo krv, omogućavamo da sistem zdravstvene zaštite ima uslove za pravovremenu terapiju krvlju i krvnim produktima svima koji se leče a kojima je transfuzija krvi medicinski indikovana.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *