“Heroji Halijarda” i “Patrolne šape” u ivanjičkom Domu kulture

U utorak u ivanjičkom Domu kulture biće prikazana dva filma. Od 18 časova mališani će moći da uživaju u filmu Patrolne šape- Moćni, a od 20 časova biće prikazan domaći film „Heroji Halijarda“.

Za Skaj, koja je najmanja u njihovom timu, nove moći su ostvarenje snova. Ali, stvari će postati loše kada Hamdinger, njihov najveći neprijatelj, pobegne iz zatvora i udruži se sa ludim naučnikom, kako bi ukrao supermoći za dva zlikovca. Dok sudbina Grada pustolovina visi o koncu, Moćne Kuce moraju da zaustave zlikovce pre nego što postane kasno, a Skaj će morati da nauči da čak i oni najmanji mogu da naprave najveću promenu.

patrolne-sape "Heroji Halijarda" i "Patrolne šape" u ivanjičkom Domu kulture

„Heroji Halijarda“ je ratna drama inspirisana najvećom pojedinačnom akcijom spasavanja oko 508 američkih i drugih savezničkih pilota iza neprijateljskih linija u istoriji svetskog vazduhoplovstva koja se odigrala na improvizovanom aerodromu u selu Pranjani u podnožju Suvobora uz logističku podršku Jugoslovenske kraljevske vojske u otadžbini pod komandom Draže Mihailovića 1944 godine, poznatom po kodnom imenu „Operacija Halijard”.

Pored te, na istorijskim činjenicama zasnovane linijama priče, ključni akteri su članovi porodice Jović. Dva brata iz te porodice nalaze se u sukobljenim vojskama, Mirko je u četnicima, a Sreten u Partizanima. Njihov otac pokušava da zaštiti najmlađeg sina da se ne priključi nijednoj vojsci.

Хероји_Халијарда "Heroji Halijarda" i "Patrolne šape" u ivanjičkom Domu kulture

Priča o Halijardu zapravo je apoteoza herojstvu, prijateljstvu, dobročinstvu, plemenitosti i patriotizmu. Glavne uloge su Žarko Laušević, Petar Božović, Milan Vasić i drugi. Cena je 350 dinara.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *