Ivanjica : Moleban i litija u znak podrške SPC u Crnoj Gori (VIDEO)

U hramu Svetog cara Konstatina i carice Jelene u Ivanjici, služen je Molebni kanon Presvetoj Bogorodici u znak podrške vernicima Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti. Veliki broj vernika okupio se u ivanjičkoj crkvi, odakle je, nakon molitve, krenula litija.

Starešina ivanjičke crkve Siniša Radenković istakao je da je velika nepravda učinjena hrišćanskom svetu donošenjem spornog zakona, koji predstavlja anticivilizacijski čin.IL-Litija- Ivanjica :  Moleban i litija u znak podrške SPC u Crnoj Gori (VIDEO)

Sveštenik  Siniša R. zahvalio se svim vernicima koji su prisustvovali molitvi, i rekao je da je ponosan što je u Ivanjici sve proteklo bez ijednog incidenta.IL-Moleban-i-litija-Ivanjica-Ikona-Hrista- Ivanjica :  Moleban i litija u znak podrške SPC u Crnoj Gori (VIDEO)

Molitvenoj šetnji priduružili su se i ivanjičke Delije i Grobari, koji su imali jasne poruke.IL-Grobari-moleban Ivanjica :  Moleban i litija u znak podrške SPC u Crnoj Gori (VIDEO)IL-Delije-moleban- Ivanjica :  Moleban i litija u znak podrške SPC u Crnoj Gori (VIDEO)

Molebani i litije su nakon usvajanja Zakona održavani gotovo svakodnevno širom Srbije i Crne Gore. IL-Moleban-i-litija-Ivanjica-sveća- Ivanjica :  Moleban i litija u znak podrške SPC u Crnoj Gori (VIDEO)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *