Medved uništava pčelinjake po ivanjičkim selima

U potrazi za hranom medvedi na Goliji opet prave štete u pčelinjacima.

Pčelinjaci Toma Kolarevića u Vučaku i Komadinama konstantno su na udaru a štete su ogromne jer napadu medveda nema kraja.

-On konstantno provaljuje, kao da samo čeka kada ću izaći iz pčelinjaka da krene. Pre petnaest dana u Komadinama gde mi je bio jedan pčelinjak medved ušao i polomio skoro pola košnica. Ja ih onda premestim u Vučak. Gore sam sve napravio, ogradio, zatvorio i opet je prokopao i ušao. Zvao sam nadležne i izašli su na teren, slikali, videli kolika je šteta… Međutim od tada pa do danas svaku noć medved dolazi u pčelinjak i pravi haos, i ja stvarno ne znam šta da radim više.-kaže Kolarević.

Medved-steta-pcele-1 Medved uništava pčelinjake po ivanjičkim selima

U subotu noć medved je prišao na samo petnaestak metara od domaćinstva Miroljuba i Živorada Ivanovića u zaseoku Tenjovići i tom prilikom im polomio nekoliko košnica.

Oko ponoći medved je primećen kako se kreće u pravcu pčelinjaka gde je pokušao do dođe do hrane ali meštani nisu imali načina da ga spreče.

meda-med-768x1024 Medved uništava pčelinjake po ivanjičkim selima

 

Takođe pre desetak dana na istom ovom potezu medved je pričinio veliku štetu u pčelinjaku Gorana Tenjovića.

meda-med-dva-768x1024 Medved uništava pčelinjake po ivanjičkim selima

You may also like...

1 Response

  1. 04/09/2023

    […] – On konstantno provaljuje, kao da samo čeka kada ću da izađem iz pčelinjaka da krene. Pre petnaest dana u Komadinama, gde mi je bio jedan pčelinjak, medved je ušao i polomio skoro pola košnica. Ja ih onda premestim u Vučak. Gore sam sve napravio, ogradio, zatvorio i opet je prokopao i ušao. Zvao sam nadležne i izašli su na teren, slikali, videli kolika je šteta… Međutim od tada pa do danas svaku noć medved dolazi u pčelinjak i pravi haos i ja stvarno ne znam šta da radim više – kaže Kolarević za Info ligu.Advertisement […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *