Veselinović: Zadovoljni smo današnjih pregovorima sa predstavnicima Vlade i direktorkom RFZO dr Sanjom Radojević-Škodrić

Nekoliko stotina vozača saniteta iz čitave Srbije protestovalo je danas ispred zgrade Vlade Srbije nezadovoljni minimalnim zaradama koje primaju i zahtevajući da se koeficijent za obračun njihovih plata poveća sa 8,98 na i 13,57 i tako izjednači sa koneficijentom koji važi za vozače hitne pomoći u zavodima u velikim gradovima.Oni su tražili i da im se omogući beneficirani radni staž.

Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbije ’’Sloga’’ rekao je da je zadovoljan ishodom sastanka sa  direktorom Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje dr Sanjom Radojević-Škodrić i drugim predstavnicima Vlade.

protest-vozaca-hitne-pomoci Veselinović: Zadovoljni smo današnjih pregovorima sa predstavnicima Vlade i direktorkom RFZO dr Sanjom Radojević-Škodrić

On je naveo da je pokazano razumevenja i volja da se nađe kompromis kojim bi se izašlo u susret vozačima saniteta Hitne pomoći na prvom mestu kada je reč o povećanju koeficijenta za obračun njihovih zarada.

-Razgovor je bio konstruktivan, očekujemo da će u narednih nekoliko dana doći i do konkretnih poteza jer smatramo da su naši zahtevi realni. Naišli smo i na razumevanje sa druge strane pa se nadamo rešenju zadovoljavajućem za sve. Kako smo informisani u narednih sedam dana radna grupa će izaći sa predlogom oko beneficiranog radnog staža a kada je reč o zahtevu da saniteti prolaze kroz crveno dobili smo informaciju da je zakon u skupštinskoj proceduri i da će verovatno i ovaj problem biti rešen. Pozitivna reakcija predstavnika Vlade bila je i oko zahteva za isplatu prekovremenog radnog staža. –rekao je Veselinović.

Predstavnici Udruženih sindikata Srbije ’’Sloga’’ zadovoljni su današnjim sastankom i nadaju se da će do konkretnih rešenja doći za sedam dana kada je zakazan sastanak sa ministarkom zdravlja u Vladi Srbije, Danicom Grujičić.

strajkaci-dva Veselinović: Zadovoljni smo današnjih pregovorima sa predstavnicima Vlade i direktorkom RFZO dr Sanjom Radojević-Škodrić

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *