SRS: Šta se dešava sa trasom auto-puta Koridor 11, na delu od Požege do Boljara?

Moravički okružni odbor Srpske radikalne stranke podseća javnost da se pre više godina krenulo u izradu projektne dokumentacije za izgradnju auto-puta na deonici od Požege do Boljara.

– Još od 2008. godine govori se o ovoj temi. Po izradi idejnog rešenja, u opštinama Požega, Arilje, Ivanjica i Sjenica taj projekat je bio izložen na rani javni uvid. Građani su videli preko kojih parcela je predviđena izgradnja puta, kao i predviđeni zaštitni pojas. Od tada, pa do danas, građani više nemaju nikakvu informaciju da li će i kad to zemljište biti izuzeto. Na ovom koridoru ima veliki broj parcela, objekata, plastenika, voćnih zasada, tovilišta… Ima i objekata koji su izgrađeni, a nemaju priključak struje i vode, ali iste ne mogu da dobiju, jer objekti nisu ozakonjeni. Ne mogu da ih ozakone, jer se nalaze u zoni izgradnje puta – upozorava Dane Aničić, predsednik Moravičkog okružnog odbora Srpske radikalne stranke.

IL-Dane-Anicic-prvi-covek-radikala-u-moravickom-okrugu- SRS: Šta se dešava sa trasom auto-puta Koridor 11, na delu od Požege do Boljara?

– Iz ovih razloga, građani ne mogu na adekvatan način da koriste svoje parcele i objekte, ne mogu da ih održavaju i opremaju, jer nisu sigurni da li će biti predmet rušenja. Takođe, na ovim parcelama ne mogu da zasađuju višegodišnje biljke, jer ne znaju kada će ovo zemljište biti izuzeto. Apelujemo na nadležno Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture, ali i Ministarstvo finansija, da u što kraćem roku daju što preciznije informacije, kako bi vlasnici nepokretnosti imali na osnovu čega da planiraju aktivnosti na njima i da bi ih racionalno koristili – zaključio je Dane Aničić, ispred Srpske radikalne stranke.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *