Novčići iz česnice u rukama najmlađih (VIDEO)

Nakon svečane liturgije u ivanjičkoj crkvi “Svetih cara Konstantin i carice Jelene“ usledilo je lomljenje česnice, novčiće su izvukli najmladji. Vukan Ristić ima godinu dana a novčić iz česnice našao se u njegovim rukama. Krstić je u česnici pronašao sedmogodišnji Mihajlo Đikić.

Sretne ruke ovog puta nisu bili petogodišnji Đorđe i desetogodinja Katarina  ali to nije poremetilo njihovo raspoloženje.

U duhi Božića obavljena je i sveta tajna pričešća a najmladji su darivani slatkišima.IL-novcic-Vukan Novčići iz česnice u rukama najmlađih (VIDEO)

Ove godine po prvi put Mesna zajednica Prilike organizovala je lomljenje česnice na platou pored igrališta. Okupio se veliki broj meštana, atmosferu su upotpunili trubači iz orkestra Veljka Ostojića a domaćice su postavile bogatu trpezu za meštane i goste.IL-cesnica-prilike Novčići iz česnice u rukama najmlađih (VIDEO)

Najsrećniji su u česnici pronašli novčić, krstić ili pšenicu, dok su ostali uživali u prazničnoj atmosferi.IL-novcic-Prilike Novčići iz česnice u rukama najmlađih (VIDEO)

Božić je najradosniji hriščanski praznik pa su ga Ivanjičani na taj način i proslavili.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *