224.000 jedinica krvi prikupljeno u 2017.godini

Tokom 2017. godine ostvaren je značajan napredak u dobrovoljnom davalaštvu krvi u našoj zemlji gde je  prikupljeno preko  244 000 jedinica ove dragocene tečnosti, kaže za InfoLIGU, Ivana Rodić, predstavnik Instituta za transfuziji krvi Srbije.

  • Ono što nas posebo raduje je da je Institut za transfuziju krvi prikupio 2 500 jedinica više nego u 2016. godini i da je grad Beograd najuspešniji  po dostignutom nivou davalaca, gotovo  4%.  Kada je reč o Moravičkom okrugu, posebno Ivanjici, nivo davanja krvi veći je od proseka u Srbiji. Takođe je veoma uspešno,tokom prošle godine, organizovan niz akcija dobrovoljnog davalaštva a kruna te izuzetne saradnje je priznanje koje smo u decembru dodelili Ivanjičanima za izuzetne rezultate u zimskoj i letnjoj kampanji.-kaže Ivana Rodić.

Ivanjičani se pripremaju za novu Zimsku kapanju dobrovoljnog davalaštva koja će biti organizovana u utorak 13. februara od 9 do 16 časova u Tehničkoj školi.

  • IL-ivana-rodic-institut-tks 224.000 jedinica krvi prikupljeno u 2017.godiniOčekujemo bolje rezultate nego prethodnih godina, zadati cilj je više od 150 jedinica krvi. Mislim da ćemo uspeti jer iz godine u godinu ostvarujemo sve bolje rezultate na teritoriji čitave zemlje. Posebno je značajno  istaći da se beleži veliki broj novih davalaca, takođe zadržavamo redovne, a  uvećava se i broj mladih ljudi koji se pridružuju porodici dobrovoljnih davalaca krvi. Mi želimo uvek više jer hoćemo da zadovoljimo potrebe zdravstvenog sistema, odnosno svih bolnica na teritoriji Srbije da  u svakom trenutku imaju dovoljnu količinu rezerve krvi. Još uvek postje blagi zimski i nešto jači letnji deficiti, ali izuzetna saradnja transfuzioloških ustanova sa organizacijama Crvenog krsta, gradovima i opštinama, doprinosi da smo bliži ostvarenju cilja.-zaključila je Ivana Rodić iz Instituta za transfuziju krvi Srbije.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *