Srednjoškolci iz Arilja za primer vršnjacima u Srbiji

Učenički parlament srednje škole ’’Sveti  Ahilije’’ u Arilju organizovao je petu humanitarnu akciju pod nazivom  ’’I tvoje lice zvuči poznato’’ na kojoj je prikupljeno 230.680 dinara namenenjih učenicima i građanima Arilja lošijeg materijalnog statusa koji istrajavaju u nameri da školuju svoju decu.

U pomoć ariljskim srednjoškocima priskočili su drugari iz Požege i Užica, lokalni privrednici i opština Arilje.

IL-tlzp-arilje-humanitarno3 Srednjoškolci iz Arilja za primer vršnjacima u Srbiji IL-tlzp-arilje-humanitarno6 Srednjoškolci iz Arilja za primer vršnjacima u Srbiji

  • Već pet godina uzastopno organizujemo ovu manifestaciju po ugledu na TV šou ’’Tvoje lice zvuči poznato’’. Prezadovoljni smo odzivom sugrađana, došlo je oko 1 000 ljudi iako smo mi štampali 800 karata, ispostavilo se da je intresovanje prevazišlo naša očekivanja. Bilo je sjajno, posebnu zahvalnost dugujemo našim drugarima iz Požege i Užica,  psihologu škole, nastavnicima i svima  koji su obezbedili neophodna sredstva za program (plakate, ulaznice, šminku, frizure za izvođače) kao i Narodnom pozorištu  iz Užica … –kaže predsednik Učeničkog parlamenta, Žarko Cvetić.

Iako je učesnicima ovog humanitarnog takmičenja plasman bio manje važan, valja pomenuti da je ubedljivu pobedu odnela Anđela Vučićević  iz požeške škole ’’Sveti Sava’’, čija je interpretacija Kaliopa bila fantastična.

IL-tlzp-arilje-humanitarno2 Srednjoškolci iz Arilja za primer vršnjacima u Srbiji IL-tlzp-arilje-humanitarno5 Srednjoškolci iz Arilja za primer vršnjacima u Srbiji

  • Svi su bili sjajni, krativni, zanimljivi, od Beogradskog sindikata do Jelene Karleuše ali Kaliopi su zaista zablistali.  Najvažnije je da smo uspeli da razvijemo svest i potrebu naših drugara da pomognu i pokažu humanost kroz učešće u ovakvim i sličnim akcijama. Nadamo se da će ih svake godine biti sve više.-kaže Cvetić.

Učenici iz Arilja pokazali su kako nečije malo, nekome može značiti mnogo. Sledite njihov primer.

IL-tlzp-arilje-humanitarno4 Srednjoškolci iz Arilja za primer vršnjacima u Srbiji

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *