Sjajnim koncertom Nemanje Radulovića otvorena manifestacija ARLEMM u Arilju (VIDEO)

U subotu 15. jula je koncertom Nemanje Radulovića i Double Sens orkestra zvanično otvorena  ARLEMM manifestacija koja će ove godine trajati do 30. jula. Gradski trg u Arilju bio je premali da primi sve poštovaoce ovog velikog umetnika i ljubitelje ARLEMMa.

Tokom proteklih 14 godina, Arilje je postalo kulturni svetionik i prestonica muzičkih dešavanja u letnjem periodu. Okupljajući vrhunske predavače, izvođače iz zemlje i inostranstva, ARLEMM je izgradio prepoznatljiv i atraktivan ambijent za svu talentovanu decu i mlade, koji su željni da uživaju u umetnosti i prirodi na jedan poseban način.

Deca i mladi pohađaju časove klavira, violine, violončela, viole, gitare, flaute, kontrabasa, kamerne muzike, solo pevanja i duhovnog pevanja, a od ove godine, po prvi put i nastavu harmonike. Tokom dana mogu da uživaju na rzavskim plažama i razvijaju kreativnost na nekoj od radionica ekologije, slikarstva, kreativnog pisanja, kulinarstva. A uveče Arilje postaje scena na kojoj nastupaju najbolji muzičari regiona.

IL-Arllem-program- Sjajnim koncertom Nemanje Radulovića otvorena manifestacija ARLEMM u Arilju (VIDEO) IL-Nemanja-Radulovic- Sjajnim koncertom Nemanje Radulovića otvorena manifestacija ARLEMM u Arilju (VIDEO)

Pored klasične muzike, naš festival je otvoren i za druge umetničke pravce, pre svega umetnike koji neguju kvalitetan muzički izraz. Već 10 godina, na ARLEMMu uspešno funkcioniše Studio za duhovnu muziku Divne Ljubojević, a u porti Crkve svetog Ahilija iz 13.veka imamo priliku da slušamo duhovna predavanja i najbolje horove iz regiona.

Do kraja jula u Arilju ćete moći da čujete Beltango, Partibrejkerse, Nikolu Pejakovića, austrijski džez sastav Tribidabo, fado umetnicu Maju Milnković i mnoge druge.

Za 16 dana programa, biće održano 20 koncerata, sa oko 100 umetnika.

Jedan od najvećih uspeha ARLEMM-a kao festivala umetnosti je u objedinjavanju institucija, fondacija, donatora i ljudi koji su prepoznali energiju, entuzijazam, kvalitet i vrednosti koje ostavljamo iza nas.

IL-Arllem- Sjajnim koncertom Nemanje Radulovića otvorena manifestacija ARLEMM u Arilju (VIDEO)

ARLEMM uspešno funkcioniše pre svega zahvaljujući podršci koja stiže iz: Grada Beograda, Ministarstva kulture i informisanja,a, Biblioteke Dobrilo Nenadić i Opštine Arilje,  Goethe Instituta, Austrijskog kulturnog foruma, brendova Extreme Intimo, Samsung i Positive line, i drugih društveno odgovornih kompanija i pojedinaca.

Posetite Arilje od 15. do 30. jula ipodržite umetnost!

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *