Preminuo Ivanjičanin i legenda OFK Beograda Blagomir Blagoje Krivokuća

U petak je u Beogradu u 78. godini preminuo Blagomir Blagoje Krivokuća, dugogodišnji fudbaler i trener OFK Beograda.

Od tada je čitavu karijeru proveo među Romantičarima. Najveći uspeh ostvario je 1966. kada je OFK Beograd u finalu Kupa Jugoslavije pobedio zagrebački Dinamo sa 6:2 golovima Joške SkoblaraSlobodana Santrača i Paje Samardžića.

Ukupno je za devet godina odigrao 170 utakmica i postigao 15 golova u Prvoj ligi Jugoslavije. Godine 1971. preselio se u Nemačku i tri sezone igrao za Frajburger.

On je stariji brat proslavljenog fudbalera Crvene zvezde i reprezentativca Jugoslavije Pere Krivokuće.

Sahrana Blagomira Blagoja Krivokuće obaviće se u utorak. Opelo je u 12.30, sahrana u 13 časova na Centralnom groblju u Beogradu.

1689508905-Blagomir-Krivokuca-srno-bela-Copy-750x486-1 Preminuo Ivanjičanin i legenda OFK Beograda Blagomir Blagoje Krivokuća

Foto: SK/ Sportnetwork SN

O Blagoju Krivokući sa sajta OFK Beograda:

„Dugovečni štoper. Stasiti momak iz Ivanjice obreo se jednog dana na Omladinskom stadionu i potražio fudbalsku srecu. I našao je. Velikim koracima je grabio ka afirmaciji. Važio je za fudbalera koji nije umeo da omane. Blagomir Blagoje Krivokuća nije bio zvezda. Skroman, izuzetno korektan, igrao je tako da je zanemarivao sebe, sav se predavao timu i pobedi.

Treneri vole takve igrače s njima su uvek načisto, znaju šta mogu i umeju da očekuju. Zvali smo ga Krivi. Blagoje je imao dugu karijeru. Nije otišao u inostranstvo, završio je karijeru u svom OFK Beogradu posle dugih i uspešnih godina. Nije se plašio budućnosti.

Posvetio se trenerskom poslu među svojima. Prvo je radio u omladinskoj školi OFK Beograda, tom izdašnom odgajalištu fudbalskih talenata. Kasnije je bio asistent u stručnom štabu, jedno vreme je bio i prvi trener.

Od prirode skroman, nije na dramatičan način primao rad sa mladim timom ili asistenciju prvom šefu stručnog štaba. Njegova je taština mirovala. Kao što je igrao, tako je i radio kao trener – ozbiljno, savesno, pouzdano, uspešno…“

Izvor: Sportklub

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *