U subotu filmski dan – ”Dambo” i ”Balkanska međa”

Dom kulture u Ivanjici organizuje filmski dan u okviru kog će biti prikazani animirani film „Dambo” i domaći film inspirisan istinitim događajem „Balkanska međa”.

IL-filmskidanDKdambo_balkanskamedja U subotu filmski dan - ''Dambo'' i ''Balkanska međa''

Iz studija Dizni i od vizionara, čuvenog reditelja, Tima Bartona, stiže nam potpuno nova, igrana avantura „Dambo”, inspirisana voljenim klasikom koji slavi različitost, u kome se neguje porodica i u kome snovi lete. Vlasnik cirkusa (Deni DeVito) angažuje bivšu zvezdu Holta Fariera (Kolin Farel) i njegovu decu da se staraju o novorođenom slončetu, čije ga ogromne uši čine predmetom ismevanja u cirkusu koji se već bori za opstanak. Ali, kada oni otkriju da Dambo može da leti, cirkus se vraća na velika vrata privlačeći ubedljivog preduzetnika V. A. Vandevera (Majkl Kiton) koji skuplja neobične debelokošce za njegov novi, veći od života šou. Dambo će se vinuti do novih visina zajedno sa šarmantnom i spektakularnom umetnicom Kolet Maršant (Eva Grin), dok Holt ne sazna da se ispod platna cirkusa kriju mračne tajne.

Ovaj animirani film biće prikazan 6. aprila u Velikoj sali ivanjičkog Doma kulture u 16 časova.

Neposredno posle ratnog plamena u Bosni, na Balkanu raste novo žarište. Sukobi Srba i Albanaca na Kosovu nekontrolisano rastu, srpske snage pokušavaju da potisnu  „Oslobodilačku vojsku Kosova”. Međunarodna zajednica optužuje vladu u Beogradu za prekomernu upotrebu sile i bez saglasnosti Ujedinjenih nacija NATO počinje bombardovanje Srbije.

Inspirisan ovim istorijskim događajem, film „Balkanska međa” prikazuje nam tajnu operaciju grupe ruskih specijalaca koja iz Moskve dobija naređenje da pre NATO trupa zauzme aerodrom „Slatina” u Prištini i zadrži ga dok ne stigne pojačanje. Dok se čeka pojačanje ruskog bataljona stacioniranog u Bosni, specijalni tim predvođen Andrejem Šatalovim (Anton Pampušni) i Bekom Ethoevim (Jurij Kucenko) kojima se pridružuje pripadnici MUP-a Byk (Miloš Biković) i Fadilj (Aleksandar Radojičić), vode nemilosrdni rat protiv komandanta albanske terorističke grupe Smuka (Aleksandar Srećković).

Ovaj film biće prikazan ivanjičkoj publici istog dana u dva termina- u 18 i 20 časova i 30 minuta.

Cena karte za obe projekcije je 250 dinara.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *