Snežana iz Ivanjice otkriva tajni začin za vrhunski ajvar (VIDEO)

Bez obzira na to da li je od mlevene, cepane, barene paprike, sa dodatkom plavog paradajza, začinjen ili ne, ajvar je specijalitet u kom većina srpskih porodica zimi uživa. Ipak, za spremanje ove poslastice od paprika potrebno je dosta vremena, truda, ali i umešnosti. Snežana Đorđević iz Ivanjice preko deset godina sprema ajvar ne samo za svoju porodicu već i po porudžbini i kaže da je pored kvalitetne paprike i umerene vatre, ljubav začin koji ga čini tako ukusnim.

Snežana je od svoje majke naučila da sprema ajvar, i kaže da na petnaest kilograma očišćene paprike dodaje litar ulja, šoljicu šećera, soli i sirćeta po ukusu.

il-ajvar- Snežana iz Ivanjice otkriva tajni začin za vrhunski ajvar (VIDEO)

Pored ajvara kom se svi vraćaju, Snežana uživa u pripremi i drugih specijaliteta od paprike, kao i dzemova i slatkog. Kako kaže iako je sada sve dostupno u prodavnicama i po nižim cenama ljudi i dalje više vrednuju kvalitet domaćeg proizvoda.

il-ajvar1 Snežana iz Ivanjice otkriva tajni začin za vrhunski ajvar (VIDEO)

You may also like...

1 Response

  1. 23/10/2023

    […] Bez obzira na to da li je od mlevene, cepane, barene paprike, sa dodatkom plavog paradajza, začinjen ili ne, ajvar je specijalitet u kom većina srpskih porodica zimi uživa. Ipak, za spremanje ove poslastice od paprika potrebno je dosta vremena, truda, ali i umešnosti, piše Infoliga.  […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *