Posle svake kiše mi plivamo u blatu i vodi

Meštani ulice Milojice Nikolića u užem centru Ivanjice godinama biju bitku sa atmosferskim vodama koje im plave dvorišta i prizemne prostorije kuća. Ove godine problem je znato izraženiji obzirom da su padavine česte i obilne pa su u poslednjih par mesici stanovnici ove ulice bili pet puta u vodi i blatu.

IL-ulica-milojice-nikolica-1 Posle svake kiše mi plivamo u blatu i vodi

  • Ovo je više neizdrživo. Dvorišta su nam puna blata, zidovi na kućama mokri, plasimo se zaraze…– kažu meštani ove ulice.

Vukoman Mitrović za InfoLIGU svedoči  da je bilo kiše i ranijih godina ali ovako nešto se nije događalo. Nastanjeni u ovoj ulici  smatraju da je glavni krivac komšija koji na brdu iznad njih nasipa zemljom svoje imanje.

IL-ulica-milojice-nikolica-3 Posle svake kiše mi plivamo u blatu i vodi

  • Dovozi kamione zemlje i ruči, kao proširuje taj svoj posed, onda padne kiša i svu zemlju svuče niz brdo, zapuši kanalizaciju i nama napravi problem. I tako iznova svaki put, on nasipa, mi se borimo sa blatom i vodom, stvarno je postalo neizdrživo. Da ste samo videli šta su sve radnici komunalnog izvukli iz ove šahte danas. To je strašno. Zemlja, šljunak, drveće….-kaže Mitrović.

On dodaje da su i saobraćajne nezgode na ovom potezu česte jer je krivina oštra i nepregledna pa kada je dodatno kolovoz klizav vozači gube kontrolu nad volanom.

IL-ulica-milojice-nikolica-2 Posle svake kiše mi plivamo u blatu i vodi

  • Jedan se prevrnuo na krov, drugi udario u drvo, odsekao celu kajsiju, a ovih sitnijih sudaranja ne znam više ni koliko je bilo.-priča Mitrović.

Meštani iz ulice Milojice Nikolića jutros su se obratili i opštinskoj komunalnoj inspekciji da im pomognu u rešavanju problema. Kako saznajemo od komunalnog inspektora u narednim danima tražiće se neko alternativno rešenje koje je u skladu sa njihovim nadležnostima.

IL-ulica-milojice-nikolica-5 Posle svake kiše mi plivamo u blatu i vodi

Do tada meštani će morati da gledaju u nebo i mole se da ih zaobiđu padavine.

U JKP ’’Ivanjica’’ kažu da im je ova ulica na listi prioriteta upravo zbog postojećeg problema pa su, iako limitirani raspoloživom radnom snagom, u pripravnosti nakon svake kiše kako bi odmah reagovali i očistili ovu deonicu.


promoprezident-tajna Posle svake kiše mi plivamo u blatu i vodi

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *