Protest malinara u Ivanjici – Jedinstveno u Vladu (VIDEO)

U Ivanjici je danas održan skup proizvođaca malina sa područja Moravičkog i Zlatiborskog okruga, na kome se raspravljalo o modalitetima budućih zajedničkih i jedinstvenih stavova i nastupa u pregovorima za iznalaženje rešenja problema u malinarskoj proizvodnji.

IL-lamontana-logo-TEXT Protest malinara u Ivanjici - Jedinstveno u Vladu (VIDEO)

Opšti zaključak je da bez jedinstva između proizvođača i njihovih predstavnika u razgovorima sa hladnjačarima i vrhom države, neće biti pomaka, jer će se nastaviti praksa da jedini gubitnici u lancu i dalje budu samo proizvodjači.

Izražena su oštra neslaganja sa ovogodišnjom, kako su rekli, ponižavajuće niskom otkupnom cenom i zatražene personalne promene predstavnika poljoprivrednih proizvođaca koji učestvuju u razgovorima sa nadležnim ministarstvima i otkupljivačima, jer je njihov dosadašnji učinak slab.

Velika većina prisutnih na današnjem skupu smatra da ih vode pogrešni ljudi, nesposobni i skloni korupciji, koji gledaju samo sopstvene interese. To je, kako navode, jedan od osnovnih razloga neuspeha u rešavanju nagomilanih problema koji prate proizvodnju i otkup ovog voća, uvek na štetu malinara.

Organizatori skupa bili su udruženja “Vilamet” i “Podgolijski zdravi plodovi” iz Ivanjice, a prisustvovali su mu predstavnici proizvođača iz Arilja, Požege, Užica, Nove Varoši, Priboja, Prijepolja i “Saveza srpska malina” koji okuplja veliki broj udruženja iz cele Srbije.

You may also like...

3 Responses

  1. Majami kaže:

    Dozovite se pameti postovani proizvodjaci i ja sam jedan od vas i isto mislim da je ponizavajuce mala cena ovog divnog proizvoda ali razmislite ko je kriv. Moje je misljenje da malinu treba zastititi kao Ivanjicki brend ove proizvodjace iz drugih mesta naterati da sade one kulture koje su pogodne za njihovo podneblje i tada ce se sve stabilizovati .Odrediti kolicinu proizvodnje po potrebama odredjenog domacinstva a ne saditi hektare i hektare a onda kuku lele . E za to treba da se borite i da se borite za vilamet a ne neki tamo miker i ostale gluposti , dobro zapisite i razmislite sta treba da trazite osim cene jer ona ce doci ako se bude radilo sve kako treba . Malina samo u Ivanjici , gospoda od Arilja do Priboja neka se prihvati proizvodnje neceg drugog zbog njih nam je ovako, pametni ste i dozvolite pameti da izadje na videlo .Pozdrav i podrska.Najvecu stetu trpimo mi koji imamo do 10 ari kako god me shvatili.

  2. ana kaže:

    lopovi nas ptedstavljaju zato nam ovako i jeste

  3. 40 ari maline kaže:

    Podrzavam proteste apsolutno no gledajuci organizatore pocev od Terzica (na cijoj je strani sad kao politicar?) pa do ovih Ivanjickih,a posebno predsednika udruzenja logicno je sto je ovako. Shvatite ljudi oni su prvi put uzeli svesku u ruke kad su postali predsednici,a kad su usli u sminkernicu na Tv Pink ili Prvu…nisu znali ni sta traze. Od drzave treba traziti da natera ,a moze hladnjacare preko lokalnih zajednica da izadju sa cenom 1 marta,pa ko ima racun neka bere. Blokirati puteve,okretati moravu da tece drugacije nemoguce drzava ima policiju i sve sto treba,a i predsednik rece mnogo je bolje za zivot kasnije kad se uzme na pocetku(plate,penzije…).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *