Glišić: Kadrovske promene u Ivanjici, Arilju, Kragujevcu…

Vlast u opštinama u kojima je Srpska napredna stanka osvojila većinu glasova na izborima održanim 21. juna biće formirana u drugoj polovini avgusta, najavio je predsednik Izvršnog odbora SNS, Darko Glišić.

Glišić je, u intervuju za nedeljno izdanje lista “Politika”, naglasio da će SNS dobro odmeriti svaku odluku i da će lokalne vlasti formirati tako da budu efikasne i uspešnije u odnosu na prethodni period.

On smatra da bi novi premijer  trebalo da nastavi dosadašnju politiku  razvoja i napretka Srbije, a ko će to biti, naglasio je Glišić, saznaćemo u roku  koji je propisao zakon.

Ove godine na izborima SNS osvojila je dva miliona glasova, čak 130.851 glas više nego na parlamentarnim izborima 2016. godine, a Glišić smatra da su rezultati pokazatelj da dobro vođena politika sa jasnim rezultatima na svakim izborima u odnosu na prethodne dobija sve veću podršku građana.

„Građani Srbije žele rad, rezultate, posvećenost, borbu za njihove interese i  to su jasno prepoznali u predsedniku Alkesandru Vučiću i svima nama koji se trudimo da ga pratimo u onom što radi,” dodao je Glišić.

On je najavio da se, svuda gde je rezultat bio ispod republičkog  proseka i svuda gde je lokalna lista kvarila procenat osvojenih glasova republičkoj, mogu očekivati promene.

Pre svega mislim na Beočin, Ivanjicu, Arilje, pa i Kragujevac. To su samo neki od odbora koji će svakako doživeti  kadrovkse  promene,” rekao je Glišić u intervuju za “Politiku”.

IL-Darko-Glisic Glišić: Kadrovske promene u Ivanjici, Arilju, Kragujevcu...

On je napomenuo da je zadovoljan rezultatima u Trgovištu, gde je izlaznost bila velika, u Kruševcu gde je SNS osvojila 4.500 glasova više nego pre četiri godine, a da je slabiji rezultat zabeležen “gde god je bilo nesloge i unutrašnjih nesuglasica, gde su pojedinci gledali kako da se unutar  stranke  obračunaju  s drugima, ne vodeći računa šta će konkretno da urade za građane”.

Od mladih u Skupštini Srbije, ali i u loklanoj vlasti on očekuje borbenost, veliku energiju i rezultate.

„Kroz rad sa mladim ljudima pokazali smo da mislimo na njih, da želimo da ih uključimo u sve procese, a da je na njima da se dokaži. Priliku će svakako dobiti,” izjavio je Glišić.

Tanjug/InfoLIGA

You may also like...

1 Response

  1. Maja kaže:

    Opa, konačno! Bilo je krajnje vreme da se nešto promeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *