Ivanjica – Nepobediva ekipa za branje malina (VIDEO)

Dok su drugi malinari ove sezone bili na mukama zbog nedostatka radne snage, Ivica Veličković iz ivanjičkog sela Međurečje oformio je nepobedivu ekipu koja je, sa njim na čelu, obrala na desetine malinjaka u ovom kraju.

Već uigranu ekipu berača čine vredne devojke i mladići iz Majdanpeka, Bora, Kraguevca, Guče… Kada završe berbu kod gazda Ivice oni se late posla i u drugim malinjacima pa su mnogima bili od velike koristi.

Posao koji je pogođen pre nekoliko godina prerastao je u druženje između gazde Ivice i ekipe koja je godinama bila sve brojnija.

Koliko je običan sezonski posao produbio prijateljstvo najbolje govori  jučerašnja scena na autobuskom stajalištu u ivanjičkom naselju Medjurečje.  Devojke iz Majdanpeka sa obeležjima svoje beračke ekipe čekale su prevoz za povratak kući i bile vidno tužne zbog toga. Kažu, jedva čekaju sledeću godinu da se ponovo okupe i u veseloj atmosferi , pesmi i druženju oberu nove plodove crvenog zlata.IL-JOKS-ekipa-malinari- Ivanjica - Nepobediva ekipa za branje malina (VIDEO)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *