Predsednička kampanja u Ivanjici gotovo neprimetna

Predizborna predsednička kampanja polako ulazi u svoj finiš. Jedanaest kandidata za šefa države svakodnevno obilazi gradove u Srbiji, ali je očito da im oni manji nisu interesantni. Razloga ima više, od toga da je kampanja kratka i da se mali broj gradova može obići za mesec dana, do toga da manja mesta kao što je Ivanjica nisu zanimljiva, jer nemaju birački potencijal koji bi značajnije uticao na izborni rezultat.

Jedini kandidat za predsednika Srbije koji je posetio Ivanjicu, bio je lider radikala Vojislav Šešelj. On je to učinio 14. marta u večernjim satima. Tokom kratkog boravka obratio se članovima i simpatizerima stranke u centru grada.

IL-seselj-u-ivanjici Predsednička kampanja u Ivanjici gotovo neprimetna

Bilo je najava da će grad na Moravici posetiti i drugi pretendenti za stolicu na Andrićevom vencu, ali ni jedna do danas nije potvrđena. U sedištima lokalnih opštinskih odbora, onim čije su kancelarije otvorene tokom dana, nismo uspeli dobiti preciznije informacije o planiranim posetama predsedničkih kandidata.

Opštinski odbor SNS-a podržao je Aleksandra Vučića, ali nam nisu mogli potvrditi njegovu eventualnu posetu Ivanjici pre izbora, koji se održavaju u nedelju 2. aprila. Vučića je podržao i Srpski pokret obnove.

Vuk Jeremić i Saša Janković su nezavisni kandidati. Prvog podržava Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića i Nova Srbija, a drugog Demokratska stranka i verovatno LDP. Iza Boška Obradovića stoje Dveri, a iza Aleksandra Popovića DSS.

Stranka Nenada Čanka nema opštinski odbor u Ivanjici, ali ni preostali predsednički kandidati: Saša Radulović, Milan Stamatović, Miroslav Parović i Luka Maksimović.

U Ivanjici se u ovom trenutku sporadično mogu videti samo predizborni plakati. Nema saopštenja, pa se lokalni mediji uglavnom vrlo malo ili nikako bave glasanjem koje je zakazano za narednu nedelju.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *