Počelo pranje gradskih ulica – građani se mole za strpljenje

Prašina koja se diže ovih dana širom Ivanjice, izazvala je veliko nezadovoljstvo građana pa su u našu redakciju stigla mnogobrojna pitanja kada će i kojim rasporedom ulice biti oprane. Kontaktirali smo JKP ’’Ivanjica’’ gde su nam saopštili da je redovno, prvo pranje ulica nakon zimskog perioda, u skladu sa planom opštinske uprave, krenulo već u ponedeljak. Ulice se peru prema prioritetima shodno novonastaloj situaciji. Bolnički krug pere se svakog dana a centar grada svaki drugi dan. Ekipe Komunalnog preduzeća trenutno peru potez sa leve strane uzvodno od reke Moravice: Mrkočevac i ulice prema Karanovom mostu. Od ponedeljka, ukoliko to dozvole vremenske prilike, prelazi se na pranje ulica u gornjem delu grada.IL-pranje-ulica- Počelo pranje gradskih ulica - građani se mole za strpljenje

Iz ovog preduzeća mole građane za strpljenje jer uz pranje ulica redovno se obavlja i sakupljanje smeća kao i čišćenje rizle koje zbog raskopanih kanala ima u velikim količinama, a broj radnika je nedovoljan.

Takođe, u uslovima vanrednog stanja izmenjeno je i radno vreme JKP ’’Ivanjica’’  koje je sada dvokratno: od 6.30 do 12 časova i od 14 do 19 časova.

Svo raspoloživo ljudstvo je na terenu i ulažu se maksimalni napori da se održi neophodna higijena u gradu, navodi se u saopštenju JKP ’’ Ivanjica’’.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *