Slovenka Marić promovisala svoju novu zbirku pesama

U prepunoj Plavoj sali ivanjičkog Doma kulture održana je promocija zbirke pesama „Pejzaži u ogledalima“, autorke Slovenke Marić. U sedamdesetim i osamdesetim godinama prošlog veka autorka je imala inspiraciju da na papiru ovekoveči svoja nadahnuća i tako svima koji vole kvalitetne pesme pokuša preneti koliko treba voleti sve ono što ih okružuje, a što im je priroda dala.

IL-pejzazi-u-odledalima Slovenka Marić promovisala svoju novu zbirku pesama

Na promociji zbirke govorila je Vesna Pešić, vlasnica izdavačke kuće „Pešić i sinovi“, koja je akcenat stavila na bisere, a upravo po njoj, najveći biser je Slovenka Marić na koju Ivanjica treba da bude ponosna, kako zbog generacija koje je kao nastavnik vodila kroz školovanje, tako i kroz njeno literarno stvaralaštvo.

  • „Ima nade za Srbe. Toj tvrdnji dokaz je prepuna sala. Uprkos ovcoizaciji Srbije koja putem naših medija traje 24 sata i gde se na svakom koraku Srbiji nudi najgore moguće đubre upakovano u šareni, svetlucavi omot, Ivanjičani su prepoznali talenat, lepotu i istinu. Hvala vam dragi ljudi, pokazali ste da je vaš grad prvi u Srbiji gde se dogodilo buđenje iz nasilno sprovedene rijaliti narkoze. Neka se i ostali gradovi ugledaju na vas“, napisala je Vesna Pešić na svom facebook nalogu posle promocije.

IL-promocija-knjige-slovenka-maric-mr Slovenka Marić promovisala svoju novu zbirku pesama

O pesmama Slovenke Marić svoj stav je imala i nastavnik srpskog jezika i književnosti mr Danijela Kovačević Mikić iz Čačka, kojoj rad Slovenke Marić nije stran, jer je i sama imala prilike u vreme svog boravka u Ivanjici da vidi sa kakvom posvećenošću Marićeva prenosi svoje impresije na papir koji ostaje da toliko puta bude pročitan od strane generacija koje dolaze. I ona se nakon promocije oglasila na svom facebook nalogu: “Da li biste mi verovali ako vam kažem da je Plava sala Doma kulture u Ivanjici bila puna? Divno je bilo videti i Ivanjičane i Čačane koji su došli da se raduju s Pesnikom i da podrže Čoveka… da ima pesmu kome… da se nebo sa zvezdama ne surva u ponore… da podele vapaj u sunovraćenom vremenu… Baš, baš divno, emotivno veče”.

IL-promocija-knjige-slovenka-maric2 Slovenka Marić promovisala svoju novu zbirku pesama

  • Ispunili ste me zadovoljstvom. Vi ste nagrada za moju knjigu“, poručila je prisutnima autorka Slovenka Marić.

promoprezident-tajna Slovenka Marić promovisala svoju novu zbirku pesama

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *