Savo iz Osonice napravio avion

IL-avion-iz-osonice-1 Savo iz Osonice napravio avion

Dvadesetsedmogodišnji Savo Milutinović iz Osonice kod Ivanjice ima nesvakidašnji hobi. On pravi gotovo savršene makete aviona od različitih materijala. Ljubav prema letilicama koju gaji od naranijeg detinjstva i očigledan talenat, uveli su ga pre šest godina u svet modelarstva.

IL-avion-iz-osonice-4 Savo iz Osonice napravio avion

  • Modelarstvom sam počeo aktivno da se bavim od 2012 godine. Prvi model koji sam izradio je “leteće krilo” pod nazivom FPV49 koje je uspešno poletelo a nažalost kasnije i neslavno sletelo(polomljeno). Nisam odustajao pa sam  zahvaljujuci  internetu nalazio razne fotografije vezano za izradu modela aviona, bilo je dosta inovacija i edukacija vezano za samu tematiku što mi je u mnogome pomoglo da obogatim znanje i nastavim dosta ozbioljnije sa ovim hobijem. Zahvaljujući novim tehnologijama dosta je olakšan sam postupak pravljenja modela. Od malih letilica, zahvaljujući prevelikoj želji i ljubavi prema avionima,  stigao sam do ogromnih modela kao što je civilni avion, čuveni Piper Cub J3 iz 1938 godine. -priča za infoLIGU ovaj talentovani mladić.

IL-avion-iz-osonice-2 Savo iz Osonice napravio avion

Iako je već šest godina posvećen ovom zanimljivom hobiju Sava tek ima nameru da stvara modele i usavršava znanje.

  • Modeli se u suštini mogu praviti od raznih materijala: stiropora, stirodura, balza itd… Pogoni koje modeli koriste mogu biti elektro ili SUS motori (mlazni motori, benzinski motori i glow motori koji koriste “nitrometan” kao gorivo). Zaista uživam u ovome što radim i ništa mi nije naporno i teško. Želja mi je da u budućnosti ovaj  jako lep hobi zainteresuje mnogo mladih modelara!

IL-avion-iz-osonice-3 Savo iz Osonice napravio avion


promoprezident-tajna Savo iz Osonice napravio avion

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *