Nušićijada uspešno promovisana na Međunarodnom sajmu turizma (VIDEO)

Promocija ivanjičkog festivala humora, zabave i kulture Nušićijada privukla je veliki broj posetilaca Međunarodnog sajma turizma koji se održava u Beogradu.

Ove godine, 15. obnovljena Nušićijada slavi deceniju i po postojanja, ali i još jedan značajan jubilej 160 godina od rođenja Branislava Nušića jednog od najvećih srpskih komediografa “čarobnjaka smeha” i “najduhovitijeg čoveka Balkana”.

Pristune je prvo pozdravio predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, koji je iskoristio priliku da se zahvali svim organizatorima, prijateljima festivala, sponzorima i volonterima bez kojih ovaj festival ne bi bio ono što jeste i pozvao ljubitelje kulture, zabave i smeha da od 23. do 25. avgusta budu gosti u Ivanjici.

IL-Momcilo-Mitrovic Nušićijada uspešno promovisana na Međunarodnom sajmu turizma (VIDEO)

Nušićijada je u prethodnih petnaest godina osvojila brojna priznanja u zemlji i inostranstvu, a ono o čemu je ovaj festival posebno vodio računa je uključivanje celokupne  lokalne zajednice u organizaciju i promociju svih prirodnih i ljudskih potencijala ove  srpske varošice.

IL-Nusicijada-Sajam-turzima-Beograd Nušićijada uspešno promovisana na Međunarodnom sajmu turizma (VIDEO)

Festival humora, kulture i zabave, Nušićijada, gaji još jednu specifičnost koja je vezana za varošicu gde se manifestacija organizuje, a to je da u Ivanjicu dođu gosti, a iz nje odu prijatelji. Tako je i sa glumcima, muzičarima, humoristima koji su nastupali na scenama Nušićijade prethodnih petnaest godina.

IL-Milan-Milosavljevic-Nuisc Nušićijada uspešno promovisana na Međunarodnom sajmu turizma (VIDEO)

Promociju Nušićijade ulepšali su talentovani gimnazijalci, Filip Lišanin i Dragica Marković, kao i David i Igor Pejović i saksofonista Luka Đonović, donevši duh jednog dela Nušićijade, koji se sva tri festivalska dana aktivno neguje i van zvaničnih scena.

IL-Braca-Pejovici Nušićijada uspešno promovisana na Međunarodnom sajmu turizma (VIDEO) IL-Filip-Lisanin-i-Dragica-Markovic Nušićijada uspešno promovisana na Međunarodnom sajmu turizma (VIDEO) IL-Luka-Djonovic-saksofon Nušićijada uspešno promovisana na Međunarodnom sajmu turizma (VIDEO) IL-Mina-Lazarevic Nušićijada uspešno promovisana na Međunarodnom sajmu turizma (VIDEO)

Za kraj promocije prisutni su uživali u numerama koje je izvela akapala agrupa Famos.

IL-Sajam-turzima-FAMOS Nušićijada uspešno promovisana na Međunarodnom sajmu turizma (VIDEO)

Ove godine slavljenička Nušićijada, festival humora, kulture i zabave, održaće se u Ivanjici od 23. do 25. avgusta.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *