U dve akcije za pomoć Marku prikupljeno 127.000 dinara

U par humanitarnih akcija realizovanih proteklih dana u Ivanjici u kojima je prikupljan novac za lečenje Marka Markovića obolelog od Hočkinove bolesti, sakupljeno je oko 127.000 dinara. Jednu od njih, Humanitarni festival amaterskih pozorišta na kome su učestvovali Dečiji dramski studio „Bistričak“ iz Čajetine, Amatersko pozorišta „Knjaz“ iz Požege i Amatersko pozorište mladih Ivanjice, organizovala je ovdašnja Kancelarija za mlade u saradnji sa opštinom Ivanjica.

Na humanitarnom koncertu organizovanom od strane ivanjičkih rokera, benda „Bonecarver“ i Crvenog krsta, prikupljeno je 10.600 dinara.

IL-humanitarni-koncert U dve akcije za pomoć Marku prikupljeno 127.000 dinara

Ivan Stamenić, Koordinator Kancelarije za mlade opštine Ivanjica zahvaljuje se učesnicima i građanima na odzivu u ovoj važnoj akciji.

  • Posebno bih istakao angažovanje volontera naše kancelarije koji su na štandu kroz prodaju ulaznica prikupili 37.250 dinara. Veliku zahvalnost dugujemo učenicima i zaposlenima u OŠ „Vučić Veličković“ iz Međurečja, koji su kupovinom karata i dobrovoljnim prilozima prikupili 34.100 dinara. Tehnička škola je sakupila 18.760 dinara, a u akciji su učestvovali i zaposleni u Domu kuture, učenici i zaposleni u Gimnaziji i osnovnim školama „Milinko Kušić“ i „Kirilo Savić“, kaže Stamenić.

Da bi se potpuno izlečio od malignog oboljenja, Marku Markoviću je u naredne tri godine potrebno gotovo 6.700.000 dinara. Terapije mora da prima na svakih petnaest dana, a svaka od njih košta 93.000 dinara.

za-marka-sapic-2 U dve akcije za pomoć Marku prikupljeno 127.000 dinara

Zainteresovani za pomoć ovom mladom Ivanjičaninu, novčane donacije mogu uplatiti preko tekućeg računa u Komercijalnoj banci broj: 205-9011006697270-35, slanjem SMS-a (u poruku ukucati broj 203 i poslati na broj 3030), ili u ivanjičkoj crkvi Svetih cara Konstantina i carice Jelene.

Novo humanitarno donatorsko veče za pomoć Marku biće održano 7. decembra u hotelu „Park“.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *