Ljubica Čolović otvorila vrata prestižnog univerziteta u Bostonu

Austrijska kompanija Kronošpan stipendira kandidate iz zemalja Balkana uključujuči i Srbiju. Reč je o stipendiranju na prestižnom Univerzitetu u Bostonu.

IL-ljubica-colovic Ljubica Čolović otvorila vrata prestižnog univerziteta u Bostonu

Ljubica Čolović, učenica četvrtog razreda Gimnazije u Ivanjici, uspešno je prošla prvi nivo testiranja (radionica u Rumuniji i test u Bugarskoj) i samim tim otvorila put za školovanje u Americi. Nakon što je ispunila uslov za polaganje  testova iz engleskog jezika i matematike, zablistala je pokazavši izvanredno znanje i učinak tokom testiranja od preko devedeset odsto. Test iz matematike rađen je na egleskom jeziku, i predstavlja prijemni ispit za svakoga ko namerava da studira u Americi.

Konačna odluka o dobitniku stipendije biće doneta od strane Univerziteta u Bostonu.

You may also like...

12 Responses

  1. Nikola kaže:

    Svaka cast!
    Iako je i meni tesko da gledam kako iz zemlje idu samo najbolji, a ostali ostajemo, treba da ode devojka da zivi lepo od svoje pameti.

  2. Influencer kaže:

    …, hleba i igara!

  3. Miki kaže:

    Bravo Ljubice. Ponosni smo na tebe. Nadam se da će opština pronaći način da nagradi tvoje znanje kao što je pronašla način da stigne do zavejanih mesta da se u zimskoj idili slika

  4. ANA kaže:

    Postovani opstina je imala zelju da nagradi dete Ali problem je da bi to bilo NEZAKONITO. Ne razumem samo sva ova zaposljavanja pocev od Opstine pa redom u svim JAVNIM institucijama da li su zakonita????? STRASNO KOLIKA DISKRIMINACIJA PREMA OBRAZOVANIM LJUDIMA.

  5. Vesna kaže:

    Ljubica je prosle godine bila STIPENDISTA fondacije EVRO ZA ZNANJE.Pozelela bih svakom detetu da upozna osnivace I clanove iste, jer zajednicko ono sto ih je I spojilo je znanje, humanost, ljudskost. Knjizevnici, glumci, pravnici, privrednici…. a svi sa istim ciljem. ZNANJE JE MOC, JEDINO NEPROLAZNO…. rekose deci na dodeli stipendija.Da li Ivanjica ima bar slicnih?

  6. Bozana kaže:

    Samo najbolji uspevaju a to je nasa Ljubica. Netreba joj nicija milostinja, samo svoj trud. Sve pohvale za one koji je podrzavaju.

  7. Maja kaže:

    Molim opstini da objavi sta je Ono sto motivise omladinu, obrazovane ljude da zive u Ivanjici? Sta je uradila po pitanju ovog deteta da pozeli da se posle skolovanje vrati ovde? Sta joj predlazu da preko noci kupi master I dobije diplomu direktora I sl.

  8. ANA kaže:

    Pouzdano znam da su ismevali diplome ovog deteta. Sami ce se prepoznati, a isti da se dozivotno doskolovavaju nemogu imati koliko ih ona ima sada. Naucena je da se brani ZNANJEM tako ce i nastaviti.

  9. Biljana kaže:

    Bravo Ljubice, sve čestitke za postignut uspeh! Svaka Opština bi bila ponosna da ima takvog đaka, ali naša izgleda nema sluha za prave vrednosti ili nije obaveštena!!!

  10. Ceca kaže:

    Divna devojko, zelim ti da ostvariš snove, zasluzila si to Ljubice ❤️?

  11. Majka od Ljubice Colovic kaže:

    Velika zahvalnost na nesebicnoj podrsci razrednoj I direktoru.

  12. Ivana kaže:

    Ne videh ovu vest na sajtu opstine?! U Beogradu se na opstini Cukarica delile novcane nagrade pred Novu godinu za postignute rezultate tokom 2018.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *